Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,22 0,01%
EURO
35,18 0,02%
ALTIN
2.461,15 0,23%

Hatay'da depremzede çocukların futbol turnuvası başladı!

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzede çocuklar için Hatay’da Konteyner Cup 2 Belen Turnuvası başlatıldı!

Yayın Tarihi: 29.04.2024 16:49
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 16:49

Hatay'da depremzede çocukların futbol turnuvası başladı!

Hatay’ın Belen ilçesinde çocuklar için yeni bir futbol turnuvası başlatıldı. Depremden etkilenen afetzede çocuklar arasında düzenlenen turnuvaya 15 ilçeden 10-14 yaş grubu 180 öğrencinin katıldığı da bildirildi. Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocukların sosyalleşmesi ve moralinin düzelmesi, deprem nedeniyle yaşadıkları travmalardan uzaklaştırılması amacıyla Belen Belediyesi Halı Sahası’nda Hatay Konteyner Cup 2 Belen Turnuvası başlatıldı. 

İlk etapta Kumlu ve Yayladağı takımları maç yaparken, 13 Mayıs’ta final karşılaşması yapılacağı aktarıldı. Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise turnuva açılışında konuşma yaptı. Konuşmasında böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını aktardı. Turnuvaya katılan çocuklara başarı dileyen Yılmaz, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Hatay Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise sporun birleştirici gücü ile deprem travmalarını azaltmayı amaçladıklarını kaydetti. Yukatel Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise Gölcük depremini yaşayan biri olarak bu acıyı çok iyi bildiğini ve bunu paylaşmak için Hatay’a geldiklerini belirtti. 

Öte yandan Borussia Dortmund Yardımcı Antrenörü Nuri Şahin, Burak Yılmaz, Yılmaz Vural, Ersin Destanoğlu, Tayfur Bingöl, İsmail Yüksek, Uğurcan Çakır, Enis Destean, Luis Nani ve Emre Akbaba da video çekerek turnuvaya katılacak depremzede çocuklara destek mesajı yolladı.