Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,56 0,29%
EURO
34,93 0,36%
ALTIN
2.429,79 0,14%

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' cinayetini işleyen Erkan Baykut için istenen ceza ve ifadesi ortaya çıktı

Sosyal medyanın tanıdığı "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin, Fatih'teki çay ocağında bıçaklanarak hayatını kaybetti. Soruşturma tamamlandı ve savcılık, sanık Erkan Baykut hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Sanık, ifadesinde Pişkin'i, geçmişte kendisine zarar verdiğini öne sürdüğü Saboor Muradı olarak tanıdığı kişi zannettiğini ve bu nedenle saldırdığını anlattı.

Yayın Tarihi: 29.03.2024 18:47
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 18:47

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' cinayetini işleyen Erkan Baykut için istenen ceza ve ifadesi ortaya çıktı

İstanbul'da Fatih ilçesindeki çay ocağında bıçaklanarak hayatını kaybeden "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Sanık Erkan Baykut hakkında hazırlanan iddianamede "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep edildi.

cinayet

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Pişkin'in iş yerinde bıçaklanarak hayatını kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili tanıkların ifadelerine ve güvenlik kamerası görüntülerine dayanılarak iddianamenin hazırlandığı aktarıldı.

Sanık Erkan Baykut'un ifadesinde, Pişkin'i daha önce tanıdığı başka bir kişi zannederek saldırdığını ve olayın yaşandığı gün Pişkin'in iş yerine giderek bıçakladığını anlattığı belirtildi. Baykut, Pişkin'i geçmişte kendisine zarar verdiğini öne sürdüğü "Saboor Muradı" olarak tanıdığını ileri sürdü.

Sanık Baykut'un ifadesinde, Muradı'nın kendisine uyuşturucu verip cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği ve bu nedenle Pişkin'i tehlike olarak gördüğünü savunduğu aktarıldı. Ancak Pişkin'in aslında Muradı olmadığı ortaya çıktı.

Pişkin'in kardeşi Mehmet Pişkin'in sanıktan şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, sanık Baykut'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Sanık ilerleyen günlerde mahkeme önüne çıkacak.