Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,38 -0,2%
EURO
34,81 0,12%
ALTIN
2.427,14 0,03%

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Irak'taki terör örgütüne tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te katıldığı Gece Görüşü programında Irak'taki terör örgütüne karşı Türkiye'nin tutumunu ve beklentilerini dile getirdi. Özellikle Süleymaniye'deki faaliyetlere tepki gösteren Fidan, Türkiye'nin dostluğunu koruma ve bölgede istikrarı sağlama kararlılığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 19.03.2024 00:57
Güncelleme Tarihi: 19.03.2024 00:57

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Irak'taki terör örgütüne tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te katıldığı Gece Görüşü programında Irak'taki terör örgütüyle mücadele konusunu değerlendirdi. Özellikle Süleymaniye'deki faaliyetlere tepki gösteren Fidan, Türkiye'nin bölgedeki güvenlik endişeleri ve dostluk ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütüyle mücadelede Irak'ın Süleymaniye kentindeki duruma dair endişelerini dile getirdi. "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesini istiyoruz" diyen Fidan, Türkiye'nin bölgedeki dostluklarını güçlendirmek ve ortak geleceği inşa etmek istediğini belirtti.

Fidan, Irak'ta terörle mücadelede önemli adımlar atmaya devam ettiklerini vurgulayarak, "Bunlar kullanım ömrü tamamlanmış örgütler. Sözünü ettiğim şehirler, kadim kültürlere sahip ve terör örgütlerine yer yok" dedi. İleri tedbirlerin gündemde olduğunu ifade eden Fidan, Türkiye'nin bölgedeki istikrarı sağlama kararlılığını vurguladı.

Fidan, Süleymaniye'deki Kürdistan Yurtseverler Birliği liderliğinin terör örgütü PKK ile olan ilişkilerinin ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirtti. "Türkiye, bölgesinde istikrarı hakim kılmak için elindeki tüm dış politika araçlarını koordineli bir şekilde kullanma konusunda kararlı" diyen Fidan, Türkiye'nin bölgedeki dostluğunu ve istikrarı koruma hedefinden vazgeçmeyeceğini vurguladı.