Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Gazze'de devam eden çatışmalar ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Lula, Gazze'deki durumun bir savaş değil, iyi organize edilmiş bir ordunun masum kadınlar ve çocuklara karşı işlediği bir soykırım olduğunu ifade etti.
Brezilya'nın uluslararası düzeyde barış ve insan haklarını savunan bir tutum sergilemesi gerektiğinin altını çizen Lula, bu tür eylemlerin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Gelişen olayların ardından, tüm uluslararası toplulukları Gazze'de yaşananlara karşı daha aktif bir rol oynamaya çağırdı.
Bu açıklamalar, bölgedeki çatışmanın tırmanması ve uluslararası toplumun buna karşı tek ses olmaması üzerine yapılan tartışmalar arasında önemli bir yer tutuyor.