DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.848.093,44 -0,06%

Edirne'de güvenlik önlemleri hırsızlıklarda düşüş sağladı: Evden hırsızlıkta yüzde 32 azalma

Edirne Valisi Yunus Sezer, güvenlik önlemleriyle evden hırsızlıkta %32, motosiklet hırsızlığında %67 düşüş yaşandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.09.2025 16:36
Güncelleme Tarihi: 07.09.2025 16:36

Edirne'de güvenlik önlemleri hırsızlıklarda düşüş sağladı: Evden hırsızlıkta yüzde 32 azalma

Edirne'de güvenlik önlemleriyle hırsızlık olaylarında belirgin azalış

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte uygulanan güvenlik tedbirlerinin hırsızlık olaylarını önemli ölçüde azalttığını bildirdi. Valilik yetkililerine göre alınan önlemler ve saha çalışmaları sayesinde suç oranlarında kayda değer düşüşler gözlemleniyor.

Veriler ve öne çıkan düşüşler

Vali Sezer, evden hırsızlık olaylarında geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 32 oranında azalma yaşandığını belirtti. Sezer, bu sonucun kent güvenliği açısından önemine vurgu yaptı: "Geçen senenin ilk 8 ayıyla bu yıl aynı dönemi kıyasladığımızda yüzde 32'lik bir azalma var. Bu bizim açımızdan son derece önemli."

Motosiklet hırsızlıklarına ilişkin de önemli gerileme olduğunu aktaran Sezer, bazı bölgelerde yoğun olan motosiklet hırsızlıklarında bu yıl, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 azalma görüldüğünü söyledi. Sezer ayrıca Ağustos ayına işaret ederek, "Ağustos ayında 4 motosiklet hırsızlığı vardı, onlar da bulunup sahiplerine teslim edildi." ifadelerini kullandı.

İşyeri hırsızlıkları, dolandırıcılık ve trafik

Vali Sezer, işyeri ve kurumlardan gerçekleşen hırsızlıklarda da yüzde 21 azalma kaydedildiğini belirtti. Buna ek olarak dolandırıcılık olaylarında geçen yılın ilk 8 ayına kıyasla yüzde 25 düşüş olduğu ifade edildi.

Sezer vatandaşlara uyarılarda bulunarak, şüpheli durumlarda emniyet ve jandarmaya başvurmalarını istedi. Sezer, "Emniyet ve jandarma adına arayıp dolandırıcılık yapmak isteyenler çok fazla. Vatandaşlarımızın bu durumlarda güvenlik güçlerine başvurmalarını istiyoruz." diyerek teyakkuzu sürdürme çağrısı yaptı.

Ayrıca alınan tedbirler ve denetimlerin etkisiyle trafik kazalarında da düşüşlerin kaydedildiği bildirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı