Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,08 0,18%
ALTIN
2.515,36 1,09%

Arda Turan Süper Lig'e geri döndü!

Spor dünyasından son gelişmeler... Süper Lig’e yükselme başarısını ilk kez elde eden Eyüpspor’un başında bulunan teknik direktör Arda Turan, bazı önemli açıklamalarda bulunmuş. İşte Turan’ın aktardıkları...

Yayın Tarihi: 08.04.2024 13:16
Güncelleme Tarihi: 08.04.2024 13:16

Arda Turan Süper Lig'e geri döndü!

Süper Lig’e terfi etme sevincini yaşayan Eyüpspor, Altay’ı 4-1 mağlup ederek bu başarıya ulaştı. Maçın ardından duygularını paylaşan Teknik Direktör Arda Turan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

EYÜPSPOR SEMTİ BAZI ŞEHİRLER KADAR BÜYÜK

Eyüpspor'un teknik direktörü Arda Turan, bu önemli dönüm noktasında duygularını ve teşekkürlerini dile getirdi. Başkan Murat Özkaya ve asbaşkan Fatih Kulaksız’a minnettarlığını sunan Turan, en büyük övgüyü ise oyuncularına ayırdı. Bodrum’da yaşanan hayal kırıklığının ardından takımına güvenini yitirmeyen ve “En erken şampiyonluğu kazanacağız” sözüyle motive eden Turan, oyuncularının sabahın erken saatlerinde gösterdiği özveri ve çalışkanlığın karşılığını aldıklarını belirtti. Eyüpspor şimdi, Süper Lig’de en iyi performansını sergilemek ve kimsenin kaderiyle oynamamak adına sahada olmanın yollarını arıyor. Arda Turan takımına yönelik şu açıklamaları yaptı:

arda turan

"Tarihin en güzel, en erken lige çıkışlarından, şampiyonluklarından birini yaşattılar bize. Bence Eyüpsultan semti, bazı şehirler kadar büyük. O yüzden bence bunu hak ediyor.

Sayın başkan Murat Özkaya'ya, asbaşkan Fatih Kulaksız'a çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasa, asla başaramazdık. Ama en önemli teşekkür oyuncularıma. Bodrum'da elendikten sonra, onlara, "En erken şampiyonluğu kazanacağım" dediğimde birçoğu şüphe ile baktı. Ama bazıları da inandılar. Sabah 6'da kalkıp çalıştılar. Sonuna kadar hepsini gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonra en iyi oyunumuzu sergileyemeye çalışacağız çünkü kimsenin kaderiyle oynamak istemiyoruz. En iyi halimizde sahada olmaya çalışacağız."

SÜPER LİG'E RENK KATACAĞIZ

İstanbul’un futbol sahnesinde yeni bir sayfa açan Eyüpspor, Süper Lig’e yükselme başarısını elde etti. Takımın deneyimli oyuncuları, teknik direktör Arda Turan’ın öncülüğünde, zorlu bir mücadele sonucunda bu unvanı kazandı. Turan, takımın bir aile gibi birleştiğini ve bu birlikteliğin başarıyı getirdiğini vurguladı. Şampiyonluk yolculuğunda sabır ve inancın önemine değinen Turan, takımın artık daha yüksek bir seviyede performans gösterme zamanının geldiğini belirtti. Türkiye’nin gözleri önünde, büyük takımları geride bırakarak Süper Lig’e yükselen Eyüpspor, lige yeni bir renk katmaya hazır. Turan, şampiyonluk anının kendisi için karmaşık duygular içerdiğini ve bu büyük başarının henüz tam olarak sindirilmediğini ifade etti.

"Oyuncularım, yapmak, kullanmak istediğimiz sisteme inandılar. Kolay bir şey değil. 30 yaşın üzerinde birçok oyuncu var. Her gün bana sabır gösterdiler. Ama onlara önce aile olduğumuzu söyledim. Bu birlikteliği sağlayınca başarı geldi. Artık başka bir seviyeye çıkıyoruz. Başka bir seviyede, başka türlü davranmalıyız. Oraları da oynayabilecek cesaretimiz var. Bugün bunu bütün Türkiye'ye gösterdik. Çok önemli camiaların önünde Süper Lig'e çıktık. Bence Süper Lig'e de renk katacağımızı düşünüyorum. Bize inansınlar, bize önyargıyla bakmasınlar. Biz, oyunu güzelleştirmeye bir kulübüz. Bize böyle bakarlarsa, çok sevinirim.

Kulübede şampiyon olmanın ne tür bir his olduğu sorusuna cevap veren Arda Turan, "Enteresan duygular içerisindeyim. Eşim, annem, çocuklarım burada. Daha anlamıyorum. Çok fazla stres, gerginlik o yüzden tesise gidinde anlayacağız."