Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,38 -0,2%
EURO
34,81 0,12%
ALTIN
2.427,14 0,03%

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları bir günlük iş bırakıyor!

Deprem bölgesinde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları, uygun olmayan çalışma koşulları ve ücret kesintilerine karşı bir günlük iş bırakma kararı aldı.

Yayın Tarihi: 18.03.2024 20:22
Güncelleme Tarihi: 18.03.2024 20:22

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları bir günlük iş bırakıyor!

Deprem bölgesindeki aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları, uygun olmayan çalışma koşullarına ve ücret kesintilerine karşı tepkilerini göstermek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldılar.

Depremzede olan aile sağlığı merkezlerinde çalışan hekimler, yaşadıkları fiziki hijyen koşullarının yetersizliği ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanamaması nedeniyle sorunlar yaşadıklarını ifade ettiler. Performans kesintilerinin bu zorluğu daha da artırdığını belirten hekimler, haklarını savunmak ve dikkat çekmek amacıyla iş bırakma eylemi düzenleme kararı aldılar.

BirGün gazetesine konuşan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarının koşullarının göz ardı edildiğini dile getirdi. Mengücük, özellikle fiziki hijyen koşullarının uygun olmayan binalarda çalışan hekimlerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Başkanı Dr. Ahmet Kandemir ise çarşamba günü gerçekleştirilecek iş bırakma eylemi ile seslerini duyuracaklarını belirtti. Kandemir, taleplerinin sonuçsuz kalmasının çalışanları maddi açıdan zor duruma soktuğunu ifade etti.