Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,53 0,23%
EURO
34,89 0,35%
ALTIN
2.430,12 0,15%

24 saat tok tutan mucize besin! Ne acıktırıyor ne susatıyor

Gün boyu sizi tok tutacak o besin! Sahurda mutlaka yiyin! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 30.03.2024 09:55
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 09:55

24 saat tok tutan mucize besin! Ne acıktırıyor ne susatıyor

Ramazan ayında yemek yemek çok önemlidir. Bazı insanlar sahura kalkmayı sevmez ama bazıları sahur yapmayı sever. İşte uzmanların Ramazan ayında sizi tok tutması ve kan şekeri seviyenizi dengelemesi için önerdiği bazı besinler. Tüm detayları haberimizde.

TOK KALMANIZI SAĞALAYACAK BESİN

Çeşitli tariflerde yer alan yeşil mercimek, hem tok kalmanızı hem de kan şekeri seviyenizi dengelemeniz için uzmanların Ramazan ayında tüketilmesini önerdiği besinler içerisinde bulunuyor. Yeşil mercimek, demir, folik asit, magnezyum, potasyum ve B vitaminleri gibi mineral ve vitaminler bakımından zengindir ve vejetaryen veya bitki bazlı beslenmeyi takip eden kişiler için değerli bir protein kaynağıdır ve bu da onları Ramazan ayında denge için ideal kılar. Özellikle uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kan şekeri seviyesini düzenler ve sindirim sürecini düzenler. Yeşil mercimek, sağlık açısından birçok fayda sunan besleyici bir baklagildir. Yeşil mercimeğin yararları şunlardır:

Yüksek lif içeriği: Lif açısından zengindir. Lif sindirim sistemini destekler, bağırsak hareketlerini düzenler ve tok kalmanızı sağlar. Aynı zamanda kolesterol seviyelerini de kontrol edebilir.

Protein kaynağı: Yüksek kaliteli bitki kaynaklı protein içerir. Özellikle vegan ve vejetaryen diyetler için protein kaynağıdır.

Tok Kalmanızı Sağlayacak Besin

Düşük yağ içeriği: Düşük yağ içeriği onu kilo kontrolüne uygun hale getirir. Mineraller ve vitaminler: Demir, magnezyum, fosfor, folik asit, B vitaminleri ve diğer mineral ve vitaminler açısından zengindir.

Kan şekeri seviyesini dengeler: Yeşil mercimek, kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardımcı olan lif içerir. Karbonhidratlar yavaş sindirildiğinde kan şekeri seviyeleri daha eşit şekilde yükselir ve düşer. Antioksidanlar: Serbest radikallerin neden olduğu oksidatif strese karşı vücudu korur ve kronik hastalıklara karşı savunma mekanizmalarını güçlendirir. Kalp sağlığını destekler: Yeşil mercimek lif ve antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını destekler. Kolesterol seviyelerini düzenlemede ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmada olumlu etkisi olabilir.

Yeşil mercimek sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak faydalıdır. Herhangi bir sağlık sorununuz veya özel beslenme ihtiyacınız varsa doktorunuza veya diyetisyeninize danışmanız önemli bir konudur. Kurutulmuş yeşil mercimek ayrıca pişirilip çorba, salata ve diğer yemeklerde de kullanılabilir.