DOLAR
42,59 0,01%
EURO
49,82 -0,05%
ALTIN
5.800,63 -0,1%
BITCOIN
3.942.442,7 -0,2%

Yunanistan'da işçiler ve memurlar 24 saatlik grevde: çalışma düzenlemesi ve hayat pahalılığı protestosu

Yunanistan'da ADEDY, GSEE ve PAME çağrısıyla işçi ve memurlar 24 saatlik greve giderek hükümetin çalışma saatleri düzenlemesini ve artan hayat pahalılığını protesto etti.

Yayın Tarihi: 01.10.2025 16:25
Güncelleme Tarihi: 01.10.2025 16:25

Yunanistan'da işçiler ve memurlar 24 saatlik grevde: çalışma düzenlemesi ve hayat pahalılığı protestosu

Yunanistan'da 24 saatlik grev ve parlamento önünde eylem

Yunanistan'da işçiler ve memurlar, hükümetin çalışma saatlerine getirmeyi planladığı yasal düzenlemeye ve artan hayat pahalılığına tepki olarak 24 saatlik greve gitti. Eylem, başkent Atina merkezli olarak gerçekleştirildi.

Grev çağrısını yapanlar ve talepler

Greve, Yunanistan Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDY), İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Komünist Partisine (KKE) bağlı İşçi Sendikası (PAME) çağrı yaptı. Eylemciler, hükümetin getirmeyi planladığı, yılda 37 gün 13 saatlik çalışmaya olanak veren yasal düzenlemeyi ve artan hayat pahalılığını protesto ettiklerini belirtti.

Eylem sırasında gözlemler

Grev kapsamında düzenlenen yürüyüşün sonunda katılımcılar parlamento binasının önüne kadar geldi. Eylemciler ellerinde Filistin bayrakları taşıdı ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı. Bir grup eylemci, parlamento önünde Filistin'e destek mesajları içeren bir pankart açtı.

Eylem, çalışma saatleri düzenlemesine yönelik itiraz ile yükselen yaşam maliyetine dair memnuniyetsizliği aynı anda görünür kıldı ve katılımcıların hem çalışma koşullarına hem de uluslararası dayanışma taleplerine dikkat çektiği bir protesto olarak kayda geçti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı