Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yeni yılın ilk kabinesinde emekli maaşı protokolü! Zamlı maaşlar açıklanıyor

Enflasyon rakamlarının eçıklanması sonrasında yüzde 37,67 olarak hesaplanan emekli maaş zammına refah payı düzenlemesi olacak mı? Kabine toplantısı ne zaman? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 08.01.2024 08:34
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 08:34

Yeni yılın ilk kabinesinde emekli maaşı protokolü! Zamlı maaşlar açıklanıyor

Yeni yıl zamlı maaşlarına sayılı günler kala, zam oranı merakla araştırılıyor. Asgari ücretin açıklanması sonrasında göler 3 Ocak'a çevrilmişken, açıklanan enflasyon rakamı sonrasında memur ve memur emeklisine yapılan zam neticelenmiş emekli için de taban zam oranı şekillenmişti. Ancak emekliye refah payı zammının da ekleneceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda emekli merakla emekli zam oranı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmasını bekliyor. Emekli maaşlarına yapılacak düzenleme için bakanlıkların ortaklaşa çalışmaları devam ediyor. Sonucun ise Kabine Toplantısı sonrasında Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN 2024

2024 yılının ilk kabinesi bugün toplanıyor. Geçtiğimiz gün 26 il adayı için düzenlenen toplantı sonrasında kararları açıklayan Erdoğan'ın bu kere Kabine Toplantısı sonrasında emekli zammı ile alakalı açıklama yapacağı tahmin ediliyor. Kabine Toplantısı aradan geçen 3 hafta sonrasında bugün saat 15.30 itibari ile başlayacak. En son 6 Aralık tarihinde toplanan kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun mesaisi sebebiyle bugün düzenlenecek.

tl

Bugün düzenlenecek olan Kabine Toplantısı'nda ana konunun işçi ve Bağ-kur emeklisinin maaş zamları olacağı tahmin ediliyor. Ekonomik konuları yanı sıra terörle mücadele konusunda da görüşme yapılacak.

ENFLASYON SONRASI EMEKLİ ZAMLARI AÇIKLANDI

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında memur ve memur emeklisi maaş zammı yüzde 49.25 olarak belirlendi. Emekli maaşı ise yüzde 37,56 zam almaya hak kazanırken, aradaki bu uçurumun kaldırılması adına hükümetin harekete geçtiği tahmin ediliyor.

tl

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM OLACAK MI?

Toplantıda emekli maaş zamları ile birlikte en düşük emekli maaş düzenlemesinin de yapılacağı tahmin ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a zamlar konusunda planlanan ve olması gereken rakamları açıklayacağı bilinirken, en düşğk emekli maaş düzenlemesi için de zam sinyali veriliyor.

FAHİŞ FİYAT DÜZENLEMESİ

2024'e girilmesi ile birlikte artış gösteren her ürün ve hizmetin değerlendirmeye alınacağı ve fahiş fiyatları konusunda da yeni düzenlemelerin geleceği tahmin ediliyor. Düzenlenen toplantı sonucunun ise Erdoğan tarafında saat 19.00 itibari ile açıklanması tahmin ediliyor.