VİOP'ta ekim vadeli BIST 30 kontratı güne yükselişle başladı
Piyasa ve işlem verileri
İMKB Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı ekim vadeli kontrat, açılışta yüzde 0,07 yükselişle 12.771,00 puandan işlem görerek güne başladı.
Dün normal seansta alış ağırlıklı bir seyir izleyen ekim vadeli endeks kontratı, yüzde 2,2 artışla 12.762,00 puandan kapanmış; akşam seansında yükselişini sürdürerek 12.772,00 puana ulaşmıştı.
Küresel ve veri akışı etkileri
Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan özel sektör istihdam verilerinin faiz indirim beklentilerini desteklemesi ve ABD federal hükümetinin kısa sürede açılabileceğine dair artan iyimserlik ile pozitif bir seyir gözlendi.
Analistler, yurt içinde bugün açıklanacak haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında Avro Bölgesi işsizlik oranı verisinin takip edileceğini belirtti. Bununla birlikte, ABD'de federal hükümetin kapanması nedeniyle veri akışında aksamalar olabileceğine dikkat çekildi.
Teknik görünüm
Teknik açıdan analistler, endeks kontratında 12.800 ve 12.900 puanın direnç, 12.700 ve 12.600 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.