Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Yumaklı, "Ülkemizin ilerleyişini kirli yollarla durdurmak isteyenler şunu iyi bilmelidir ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletimizin güveni ve desteğiyle, tarımdan sanayiye, her alanda ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız," dedi.
Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabında Özel'in partisinin 21. Olağanüstü Kurultayı'ndaki sözlerine yanıt verdi. Yumaklı, demokrasiyi savunmanın önemine değinerek, "Cunta görmek isteyenlerin, demokrasiden uzak, kavga ve kaosun, siyasi çıkarların, iradesine ipotek konulan delegelerin yer aldığı kurultaylara bakması yeterlidir," ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Yumaklı, tarihte darbelerle anılan bir partinin genel başkanının önce aynaya bakması gerektiğini vurgulandı. "Kendisinin ve yakın çevresinin siyasi menfaat için sınır tanımaz davranışları ve yaptıkları sokak çağrıları, demokratik zeminden uzaklaşmanın ve vesayet özlemlerinin apaçık göstergesidir," dedi.