Bist 100
10.733,99 0%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.515,3 1,09%

Süte gerek olmadan peynir yapacaksınız! 1 bardak mercimeğiniz olsa yeter

Peynirin insanlık tarihinde uzun zamandır önemli bir yere sahip olduğu bilinir. Genellikle inek sütünden yapılan peynir günümüzde mercimek gibi bazı alternatif kaynaklardan da elde edilebiliyor. Geleneksel inek sütü peynirine çok benzeyen tat ve dokularıyla pek çok kişiyi şaşırtan bu tarifin içerisine süt koymaya gerek duyulmuyor. Bir kavanoz kırmızı mercimek ile peynir yapımı tarifi haberimizde..

Yayın Tarihi: 09.05.2024 22:11
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 22:11

Süte gerek olmadan peynir yapacaksınız! 1 bardak mercimeğiniz olsa yeter

Mercimek peyniri özellikle veganlar ile laktoz intoleransı olanlara yönelik ideal bir seçim olsa da sağlıklı beslenenler tarafından da tercih ediliyor. Mercimek protein ve lif açısından zengindir ve peynir yapımında kullanıldığında ise eşsiz bir tat ve doku katar.

Mercimek peyniri yapımı çok kolaydır. İşte mercimek peyniri yapımının tarifi ve yapılışı;

Malzemeler:

1 su bardağı mercimek

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mercimek peyniri

Hazırlanışı:

Mercimekleri bir kaseye koyun ve üzerini kaplayacak kadar su dökün. Mercimekleri bir gün bu suyun içinde bekletin.

Ertesi gün mercimeklerin suyunu süzüp iyice yıkayın.

Mercimekleri blendera koyun, 4 bardak su ve tuzu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.

Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Blenderdan çıkardığınız mercimek karışımını tencereye ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Pişmiş mercimek peynirini bir kaseye koyun ve oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.

Mercimek peynirini soğuduktan sonra 1 gün buzdolabında saklayın. Doğrudan buzdolabından dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu tarifin mercimek peynirinin nasıl yapılacağına dair adım adım talimatlar sağladığı söyleniyor. Mercimek peyniri geleneksel peynir alternatiflerinin arasında sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir.