Mercimek peyniri özellikle veganlar ile laktoz intoleransı olanlara yönelik ideal bir seçim olsa da sağlıklı beslenenler tarafından da tercih ediliyor. Mercimek protein ve lif açısından zengindir ve peynir yapımında kullanıldığında ise eşsiz bir tat ve doku katar.
Mercimek peyniri yapımı çok kolaydır. İşte mercimek peyniri yapımının tarifi ve yapılışı;
Malzemeler:
1 su bardağı mercimek
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Mercimekleri bir kaseye koyun ve üzerini kaplayacak kadar su dökün. Mercimekleri bir gün bu suyun içinde bekletin.
Ertesi gün mercimeklerin suyunu süzüp iyice yıkayın.
Mercimekleri blendera koyun, 4 bardak su ve tuzu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Blenderdan çıkardığınız mercimek karışımını tencereye ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişmiş mercimek peynirini bir kaseye koyun ve oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.
Mercimek peynirini soğuduktan sonra 1 gün buzdolabında saklayın. Doğrudan buzdolabından dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Bu tarifin mercimek peynirinin nasıl yapılacağına dair adım adım talimatlar sağladığı söyleniyor. Mercimek peyniri geleneksel peynir alternatiflerinin arasında sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir.