Bist 100
10.336,5 0%
DOLAR
32,26 0,01%
EURO
34,68 -0,14%
ALTIN
2.391,32 0,12%

Şişe şişe su içenlere büyük şok! Meğer kanser yapıyormuş: Nedenini ilk kez açıkladı

'Su içmek kansere, su içmek şekere neden olur' sözüyle adından söz ettiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, nedenlerini tek tek açıklıyor. Peki su içmek zararlı mıdır? Su içmenin zararlı etkileri nelerdir? Detaylar burada..

Yayın Tarihi: 28.01.2024 10:51
Güncelleme Tarihi: 28.01.2024 10:51

Şişe şişe su içenlere büyük şok! Meğer kanser yapıyormuş: Nedenini ilk kez açıkladı

İç Hastalıkları Uzmanı Gürkan Kubilay tarafından yayınlanan 'su' videosu kamuoyunun dikkatini çekti. Dr. Gürkan Kubilay, su içmenin kansere yol açtığını söyledi ve, "Su içmek kansere, şeker hastalığına, romatizmaya ve Alzheimer hastalığına neden oluyor." dedi.

Plastik şişelerdeki suyun içinde yüz binlerce plastik parçası bulunduğunu öne süren uzman isim, Columbia Üniversitesi'nin araştırmasına atıfta bulundu. İşte; Dr. Gürkan Kubilay'ın o açıklaması:

"Su içmek kansere neden oluyor. Yeterli değilse şeker hastalığına da neden oluyor. Yeterli değilse su içmek tiroidinizi yok ediyor. Yeterli değilse su içerek ileride Alzheimer hastalığına da yakalanabilirsiniz. İçme suyu da romatizmaya neden olabilir. 'Hocam ne diyorsunuz?' diye düşünüyor olabilirsiniz. Şöyle anlatayım; 'Plastik şişeden içtiğiniz 1 litre suyun içerisinde 100.000 adet plastik partikül bulunmaktadır.

Şişe şişe su içenlere büyük şok

 Artık gelişen son teknolojiler sayesinde 1 litre suyun içindeki küçük parçacıkların boyutunu belirlemek mümkün oluyor. Columbia Üniversitesi tarafından bir hafta önce yayınlanan belgelerde plastik parçaların aslında büyük bir sorun olduğunu belirtmişti. Bu plastik parçalar iltihaba yol açtığı için eninde sonunda başta bahsettiğimiz hastalıklara yol açacaktır. Bu nedenle su içerken mümkün olduğunca doğal su kaynakları ve şişelenmiş su kullanmayı unutmayın.