Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2026'nin İlk Üç Ayında 105 bin 955 Yolcu Ağırladı
Şırnak’ta Cizre ile İdil ilçeleri arası Gabar Dağı eteklerinde bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı, 2026 yılının ilk üç ayında (Ocak, Şubat, Mart) bölgesel iç hat trafiğinde önemli bir hareketlilik sergiledi.
Resmi İstatistikler ve Temel Veriler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, havalimanının iç hat yolcu trafiği ilk üç ayda 105 bin 955 olarak kaydedildi. Aynı dönemde iç hatlarda iniş-kalkış yapan uçak trafiği bin 207 seviyesine ulaştı.
Havalimanının yük trafiği ise toplamda bin 230 ton olarak bildirildi. Bu rakamlar, Şerafettin Elçi Havalimanı'nın bölgesel ulaşım ağındaki rolünü ve iç hat bağlantılarında gösterdiği yoğunluğu ortaya koyuyor.
Değerlendirme
Paylaşılan istatistikler, havalimanının hem yolcu hem de yük taşımacılığı açısından istikrarlı bir faaliyet sürdürdüğünü gösteriyor. Resmi rakamlar, planlama ve altyapı yatırımları açısından yerel ve merkezi yönetimler için izlenecek gösterge niteliğinde.
ŞIRNAK’TA CİZRE İLE İDİL İLÇELERİ ARASI GABAR DAĞI ETEKLERİNDE BULUNAN ŞERAFETTİN ELÇİ HAVALİMANI, 2026 YILININ İLK ÜÇ AYINDA (OCAK, ŞUBAT, MART) 105 BİN 955 YOLCUYA HİZMET VERDİ.