İstanbul'dan Karabük'e Dönüş
İstanbul'da pastacılığı geride bırakan ziraat teknikeri Abdullah Kamçıcı, Karabük’teki köyüne dönerek hayvancılık yapmaya başladı. Geçimini 10 büyükbaş hayvanla sağlamaya başlayan Kamçıcı, şehir hayatının getirdiği stres ve gürültüden uzak, doğal bir yaşam sürüyor.
Geçim Kaynağı Olarak Hayvancılık
1991’de Karabük’ün Eflani ilçesinde dünyaya gelen Kamçıcı, ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra lise için İstanbul’a gitti. Trakya Üniversitesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Fakültesi Ziraat Teknikerliği bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul'daki baba mesleği pastanecilikte kariyerine devam etti.
COVID-19 pandemisi sırasında köyüne dönüş kararı alan Kamçıcı, Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma desteklerini keşfetti. "Uzman Eller Projesi" aracılığıyla 2023'te hibe desteği alarak 6 dana ile hayvancılığa başladı ve bu sayıyı zamanla 10'a çıkardı.
Mutlu ve İstikrarlı Bir Hayat
Hayvancılıkla uğraşmaya başladığı için mutlu olduğunu dile getiren Kamçıcı, "Köyde hem para kazanıp hem de mutlu hayat sürmeye başladım. Bu mesleğe gönül veren herkesin bu yolda ilerlemesini tavsiye ediyorum," dedi. Hükümete ait projelerin daha da artırılması ve gençlerin köylerine döndürülebilmesi gerektiğini belirten Kamçıcı, kırsalda da bir yaşam alanı olduğunun altını çizdi.
Kamçıcı, "Gençler olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Kırsal hayatın sürdürülebilirliği için var gücümüzle mücadele etmekte kararlıyız," cümleleriyle sürekli desteklenmenin önemine vurgu yaptı.
Şehir hayatından sıkılarak Karabük'teki köyüne yerleşen genç ziraat teknikeri Abdullah Kamçıcı, devlet desteğiyle hayvancılığa başladı.
Şehir hayatından sıkılarak Karabük'teki köyüne yerleşen genç ziraat teknikeri Abdullah Kamçıcı, devlet desteğiyle hayvancılığa başladı.