Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,54 0,25%
EURO
35,04 0,28%
ALTIN
2.430,26 0,16%

Samsung Galaxy A55 kesintisiz güncelleme alacak

Samsung, yeni bir akıllı telefon satın almak isteyenlerin ilk baktığı markalardan biri. Şirket, tüketicilere üst düzey ve uygun fiyatlı modellerin yanı sıra orta sınıf segmentte uygun fiyatlı modeller sunuyor. Yeni görücüye çıkacak olan A55 serisinin o özelliği kullanıcılara büyük bir sürpriz olacak. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 23.03.2024 15:07
Güncelleme Tarihi: 23.03.2024 15:07

Samsung Galaxy A55 kesintisiz güncelleme alacak

Ülkemizde de en fazla tercih edilen telefon markalarından olan Samsung yeni A55 serisindeki o özelliği görenler şok olacak. Detaylar haberimizde…

kar

GALAXY A55, “KESİNTİSİZ GÜNCELLEME” ÖZELLİĞİNİ SUNAN İLK SAMSUNG TELEFON OLDU

Google, 2016 yılında Android'e "kesintisiz güncellemeler" adı verilen bir özelliği tanıttı. Cihazın yeniden başlatılmasını gerektirmeyen bu özellik nihayet Samsung telefonlarına da geliyor.

Google'ın 2016 yılında tanıttığı "kesintisiz güncellemeler" özelliği, Samsung dışındaki çoğu Android telefon üreticisi tarafından benimsendi. Samsung, Android akıllı telefonlarına kesintisiz güncellemeler sunmaya çalıştığını ve sekiz yıl sonra Koreli şirketin nihayet bu özelliği cihazlarına getirdiğini söyledi. Galaxy A55, bu özelliği başlatan ilk Samsung telefonudur. Mobile Indian, Galaxy A55'inize Mart 2024 yamasını yüklediğinizde, yazılım güncelleme ekranında iki adımlı bir kurulum işlemi göreceğinizi bildiriyor: "İndir ve yükle" ve "Doğrula".

Samsung'un bu özelliği amiral gemisi ürün grubu Galaxy S24 yerine orta sınıf bir telefon olan Galaxy A55'te sunduğunu da belirtmekte fayda var. Samsung'un gelecek güncellemelerde bu özelliği diğer cihazlarına da getirebileceği iddia ediliyor.

KESİNTİSİZ GÜNCELLEMELER NEDİR?

Sorunsuz güncelleme özelliği, telefonu A bölümünde kullanırken güncellemeyi B bölümüne yüklemenizi sağlar ve kurulum tamamlandıktan sonra güncellemeyi yeniden başlatabilirsiniz. Bu nedenle cihaz kurulum sırasında kullanılabilir. Bu nedenle tüm güncelleme adımlarını beklemenize gerek yoktur.

Sorunsuz güncellemeler aynı zamanda geleneksel yöntemlerin bekleme süresini ortadan kaldırır ve kurulum hataları durumunda cihazın geri dönebileceği bir yedekleme bölümü sağlayarak güvenliği artırır. Ancak bu avantajlara rağmen kesintisiz güncellemeler daha fazla dahili depolama alanı tüketir. Samsung'un daha önce bu özelliği Galaxy cihazlarına uygulama konusunda tereddüt etmesinin nedenlerinden biri de bu olabilir.