DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,16 -0,18%
ALTIN
5.884,76 0,38%
BITCOIN
3.658.431,16 0,2%

Sabancı Renewables, ABD'de 130 MWdc kapasiteli Lucky 7 Solar Farm hisselerini satın aldı

Sabancı Renewables Inc., Teksas'ta 130 MWdc Lucky 7 Solar Farm'ın yüzde 100 hissesini satın aldı; tesisin 2027 üçüncü çeyrekte devreye alınması hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 15.08.2025 10:13
Güncelleme Tarihi: 15.08.2025 10:13

Sabancı Renewables, ABD'de 130 MWdc kapasiteli Lucky 7 Solar Farm hisselerini satın aldı

Sabancı Renewables Inc. ABD'de 130 MWdc Lucky 7 Solar Farm'ı satın aldı

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, Sabancı Renewables Inc. tarafından, ABD'nin Teksas eyaletinde 130 MWdc kapasiteli Lucky 7 Solar Farm LLC'nin yüzde 100 hissesi ilişkili olmayan üçüncü bir taraftan satın alındı.

Yatırım takvimi ve devreye alma hedefi

Açıklamada, söz konusu güneş enerjisi santrali yatırımının tamamlanmasının ardından tesisin 2027 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınmasının hedeflendiği belirtildi. Bu takvim, projenin geliştirme ve inşaat safhalarının planlandığı dönemi işaret ediyor.

Portföy etkisi ve mevcut yatırımlarla ilişki

Sabancı Holding açıklamasında, bu satın almanın mevcut ABD portföyüne ekleme olacağı vurgulandı. Halihazırda faaliyette olan Cutlass II güneş enerjisi santrali, temmuz ayında devreye alma faaliyetleri başlayan Oriana güneş enerjisi santrali ve kısa süre önce satın alınan Pepper Solar yatırımlarına ek olarak, bu yeni kapasite devreye alındığında Sabancı Renewables Inc.'in ABD'deki toplam yenilenebilir enerji portföyü 790 MW'a ulaşacak.

Stratejik ve operasyonel çıkarımlar

Bu satın alma, Sabancı Renewables'in ABD pazarındaki kapasite büyümesini hızlandırma ve mevcut projelerle sinerji yaratma yönündeki stratejik adımlarını destekliyor. Projenin 2027 Q3 hedefi, şirketin kısa-orta vadeli yatırım takvimiyle uyumlu görünürken, devreye alma sürecindeki ilerleme finansal performans ve portföy verimliliği açısından takip edilecek ana başlıklardan olacak.

Not: Metin içinde yer alan şirket adları, kapasiteler ve tarihler açıklamadaki bilgileri yansıtmaktadır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı