Rusya'dan Kara Para Misillemesi
Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Batılı ülkelerin dondurulan Rus varlıklarının gelirlerini kullanmaya başlaması durumunda benzer bir yanıt vereceklerini açıkladı. Siluanov, "Biz de dost olmayan şirketlerin, kurumların varlıklarını dondurduk. Bunların gelirlerini aynı şekilde kullanacağız," dedi.
G7'nin Kararıyla İlgili Açıklamalar
Siluanov, Rus devlet kanalı Rossiya-24 üzerinden ilettiği mesajda, G7 ülkelerinin dondurulan Rus varlıkları aracılığıyla Ukrayna'ya 50 milyar dolar kredi sağlamayı planladığına dikkat çekti. "Batılı ülkelerin, Rusya'nın dondurulan varlıklarını kullanma niyetleri bizim için bir misilleme gerektiriyor," ifadelerini kullandı.
Varlıkların Geleceği
Siluanov, dondurulan varlıkların şu an itibarıyla Rusya'daki hesaplarda tutulduğunu belirtti. "Bu varlıkların getirilerini, ülkemizin ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanırız," diye ekledi. Bu bağlamda, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da G7'nin bu yıl sonuna kadar Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık kredi sağlayacağını ve bunun Rusya'nın dondurulan varlıklarından elde edilen gelirle geri ödeneceğini bildirmişti.