Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Restorana gitmenize gerek kalmayacak! En kolay haliyle evde künefe tarifi

Evde künefe nasıl yapılabilir? Restoranda yediğinizden bile daha lezzetli olacak! İşte hem pratik hem leziz o tarifin detayları...

Yayın Tarihi: 29.03.2024 09:48
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 09:48

Restorana gitmenize gerek kalmayacak! En kolay haliyle evde künefe tarifi

Evde leziz bir künefe hazırlamanın inceliklerini öğrenmek için şimdi tam zamanı! Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan künefenin püf noktalarıyla dolu tarifini sizin için derledik.

Öncelikle şerbet için, 75 gram toz şekeri 50 ml su ile ufak bir cezvede kaynatın. Şeker tamamen eridikten sonra 2 damla limon suyu ekleyin ve şerbeti ılımaya bırakın. Bu, künefenin tatlılığını mükemmel bir dengeye getirecek.

Künefe tabağının tabanını çok az sade yağ ve pekmezle kaplayın, böylece künefenizin alt kısmı güzel bir kıvam alacak. Ardından, 75 gram taze kadayıfı ufalayın ve eritilmiş 50 gram sade yağ ile harmanlayın. Kalan yağı kenarda bekletin.

künefe

Hazırladığınız yağlı kadayıfın yarısını künefe kabının tabanına yerleştirin ve sıkıca bastırın. Üzerine ince dilimlenmiş veya rendelenmiş 50 gram künefe peynirini ekleyin ve kalan kadayıfı da üzerine serpin. Ardından, kısık ateşte künefeyi pişirin, alt tarafı iyice kızarana kadar döndürerek pişirme işlemini tamamlayın.

Kızaran künefenin üzerine, önceden hazırladığınız şerbeti azar azar dökün ve birkaç dakika daha ocakta tutun. Bu sayede künefeniz şerbeti güzelce çekecek ve lezzetini tamamlayacak.

Son olarak, üzerine 10 gram toz Antep fıstığı serpip sıcak olarak servis edin. Hem göz alıcı bir sunum hem de eşsiz bir lezzet deneyimi için bu tarifi denemekten çekinmeyin!