Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Pazardaki bu ürünlerin fiyatı hangi ara 30 TL oldu diyeceksiniz! Domates, ıspanak, kabak, karnabahara zam üstüne zam

Pazarlarda her vatandaşın kiloyla aldığı ürünlere resmen peş peşe zam yapıldı. Belli başlı ürünlerin fiyatları 30 TL’ye kadar dayandı. Vatandaş pazarlarda kilogramı 30 TL’ye kadar dayanmış olan ürünlerin market fiyatlarına ise ellerini değdiremeyecek. İşte güncel meyve sebze pazar ve market fiyatları...

Yayın Tarihi: 08.01.2024 16:26
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 16:26

Pazardaki bu ürünlerin fiyatı hangi ara 30 TL oldu diyeceksiniz! Domates, ıspanak, kabak, karnabahara zam üstüne zam

Yeni yılın ilk ayının ikinci haftasına girmişken; pazarlarda meyve sebze fiyatlarına zam üstüne zam yapılıyor. Domates, ıspanak, kabak, karnabahar, patlıcan gibi ürünlerin kilosu 30 TL’ye kadar dayanmış durumda. Vatandaşların uygun fiyatlarla alışveriş yaptıkları pazarlarda da artık fiyatlara el değmeyecek noktaya geldi. Asgari ücretin 17.002 TL olmasının ardından vatandaşlar meyve sebze fiyatlarına da zam geleceği konusunu tartışırken, söz konusu olan tartışma hikayesi sonuçlandı. Ispanak, domates, salatalık, karnabahar, patlıcan gibi ürünler 30 TL’ye tezgahlarda yerini aldı. İşte güncel güncel pazar fiyatları...

Pazardaki bu ürünlerin fiyatı hangi ara 30 TL oldu diyeceksiniz! Domates, ıspanak, kabak, karnabahara zam üstüne zam

SALATALIK DOMATES FİYATLARI 30 TL’YE DAYANMIŞ DURUMDA 

Yaz kış vazgeçilmez lezzetlerden olan kahvaltı ve akşam sofralarını renklendiren domates salatalık ürünlerine pazarlarda zam yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşın sıklıkla tükettiği bu ürünlerden eskiden kilo kilo alınarak, haftalık pazar alışverişi tamamlanıyordu. Şimdilerde ise vatandaşlar 1 kg domates salatalık almaktan çekinir hale geldi. 1 kg domates ve 1 kg salatalık alan vatandaş pazardan 60 TL ödeyip çıkıyor. Peki pazarlarda bu fiyatlarda satılan salatalık domatesin fiyatları marketlerde ne durumda?

Pazarların yanı sıra marketlerde de domates ve salatalık fiyatlarının aşağı kalır bir yanı yok. Uygun fiyatlı domates ve salatalık almak isteyen vatandaşlar bu ürünlerden 1 kg almak için en az 35 - 36 TL’ye gözden çıkarmak durumunda. Tabii ki de bu ürünlerin fiyatları pazarlarda olduğu gibi marketlerde de çeşitlerine göre değişim gösteriyor. Badem salatalığın paket fiyatı 50 TL’ye dayanmışken , kokteyl domatesin 500 gramı 36 TL’den satışa çıkartılıyor. 

Yine marketlerde sıklıkla reyonlarda göreceğimiz salkım domatesin kilogramı 49,90 TL, pembe domatesin kilogramı ise 48,90 TL’ye satışta. Pazar domatesi almak isteyen vatandaşlar ise bilindik CarrefourSA, Migros gibi marketlerde kilosuna 45,90 TL vermek zorunda.

Pazardaki bu ürünlerin fiyatı hangi ara 30 TL oldu diyeceksiniz! Domates, ıspanak, kabak, karnabahara zam üstüne zam

PATLICANIN KABAĞIN KARNIBAHAR’IN KİLOSU DA 30 TL’DEN SATIŞTA  

Domates ve salatalığın yanı sıra her hafta muhakkak en az bir tanesinden alınıp poşete atılan patlıcan, kabak ve karnabaharın kilosu da 30 TL’ye dayanmış durumda. Geçtiğimiz haftalarda zamlar gelmeden 20 TL’den satışa çıkartılan bu ürünler şimdilerde vatandaşın cebini yakmaya başladı bile. İlerleyen süreçte bu fiyatların kaç TL daha zamlanacağı büyük bir merak konusu. Peki pazarlarda patlıcan, kabak, karnabahar, ıspanak gibi ürünlerin fiyatları 30 TL’ye dayanmışken; bu ürünlerin market fiyatları kaç TL’den başlıyor?

Patlıcana baktığımızda market fiyatları cinsine göre değişim gösterse de en ucuz patlıcan kemer pazar patlıcan olarak satılıyor. 31,90 TL’den satışa çıkartılan bu patlıcanın yanı sıra bostan patlıcanın kilogramı 58,90 TL, organik kemer patlıcanın kilosu 58,90 TL, Kayseri patlıcanın kilosu ise 49,90 TL’den satışta. Ispanağın ise patlıcandan geri kalır bir yanı yok. Ispanağın kilogramı 44,90 TL’ye satılırken, temizlenmiş paket ıspanağın 700 gramı ise 52,90 TL’ye satışta. Bu ürünlerin yanı sıra yine temizlenip dondurucu ürünü olarak satılan ıspanakların 450 gramı en düşük 44 TL’den satılıyor. Karnabaharın kilosunun ise pazar fiyatlarıyla aşağı yukarı denk olduğunu söyleyebiliriz. Pazarlarda 30 TL’ye satılan karnabahar marketlerde ise en düşük 34,90 TL’den yerini alıyor. Tabii ki de karnabaharın temizlenip dondurucu ürünü olarak satılan fiyatları ise bunların iki katı. 500 gramı ortalama olarak 29,90 TL’ye satışa çıkartılıyor.