DOLAR
42,58 -0,03%
EURO
49,54 -0,03%
ALTIN
5.760,56 0,06%
BITCOIN
3.940.074,79 0,55%

Müsavat Dervişoğlu'ndan CHP'nin Meclis açılışına katılmama kararına eleştiri

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin TBMM 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna katılmama kararını eleştirerek "TBMM protesto edilecek yer değildir" dedi.

Yayın Tarihi: 01.10.2025 13:50
Güncelleme Tarihi: 01.10.2025 13:54

Müsavat Dervişoğlu'ndan CHP'nin Meclis açılışına katılmama kararına eleştiri

Müsavat Dervişoğlu: TBMM "protesto edilecek yer değildir"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna katılmama kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis'e açılış oturumuna katılmak üzere gelirken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, TBMM'nin işleyişine ve siyaset anlayışına dair görüşlerini paylaştı.

CHP'nin kararına ilişkin değerlendirme

Dervişoğlu, CHP, TİP ve EMEP'in açılış oturumuna katılmama kararına ilişkin soruya, İYİ Parti olarak TBMM'nin çalışmalarıyla ilgili şimdiye kadar sergiledikleri omurgalı duruşu sürdürme kararlılığında olduklarını belirterek yanıt verdi.

CHP'nin aldığı siyasi kararı eleştirme hakkı bulunduğunu vurgulayan Dervişoğlu, alınan kararın geride bırakılan dönemlerle ilgili tartışmaların sürmesine yol açacağını ve bunun ana muhalefet partisi açısından sorun yaratabileceğini söyledi. Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "TBMM protesto edilecek yer değildir. Ben bunu çok açık söylüyorum."

Erdoğan'ın ABD gezisine dair yorum

Aynı görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisine ilişkin soru üzerine Dervişoğlu, "ABD gezisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir diplomatik hamlesi olması gerekir. Ama bu geziden sonra bakıyoruz ki bir dış siyaset konusu gibi değil. Adalet ve Kalkınma Partisindeki iç rekabetin yansımaları olarak kendini hissettiriyor." değerlendirmesini yaptı.

Dervişoğlu'nun açıklamaları, Meclis açılışına katılmama kararının siyasi sonuçları ve TBMM'nin işleyişine dair tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna...

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna katılmak üzere geldiği Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı