Erzurum'da yem ve gıda üreticilerine yönelik denetimler devam ediyor
Erzurum'da yem, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üreten işletmelere yönelik denetimler sürdürüyor. Yapılan çalışmalar, hem üretim süreçlerinin hem de tüketici güvenliğinin izlenmesine odaklanıyor.
Denetim kapsamı ve bulgular
İl genelinde ekipler tarafından 21 Kasım-28 Kasım 2025 tarihleri arasında toplam 383 denetim gerçekleştirildi. Denetimler sırasında tespit edilen olumsuzluklara ilişkin olarak işletmelere 3 idari yaptırım kararı uygulandı. Analize dayalı incelemeler kapsamında ise 19 adet numune alındı.
Tüketici başvuruları ve iletişim hattı
Tüketicilerin ulaşabileceği Alo 174 Gıda Hattı üzerinden 7/24 yapılan gıda kontrolleri kapsamında gelen başvurular değerlendiriliyor. Denetim döneminde gelen 21 başvuru ilgili birimlerce incelendi.
Yetkililer, denetimlerin sürekliliğinin üretim süreçlerinin izlenmesi ve tüketici güvenliğinin sağlanması açısından önem taşıdığını vurguluyor.
ERZURUM; YEM, GIDA VE GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERE YÖNELİK DENETİMLER SÜRÜYOR.