MİTSO Girişimiyle Güllük’e Anaokulu
Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen basın buluşmasında Güllük için planlanan anaokulu projesinin hızlandırıldığını duyurdu. Özer, projenin izin süreçlerinin tamamlandığını ve proje üzerinde son şeklin verildiğini söyledi.
Proje detayları
Özer, mevcut ana binanın korunacağını, yanındaki ek yapıların onarılarak anaokulu olarak hizmet vereceğini belirtti. Güllük’te eğitim ihtiyacına dikkat çeken Özer, "Güllük’te yaklaşık 153 çocuğumuz var. Bu projeyi Milas Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz üstleniyoruz." ifadeleriyle projenin MİTSO sorumluluğunda olduğunu vurguladı.
Projenin hayata geçirilmesi sürecinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerin tamamlandığı, gerekli mutabakatların sağlandığı ve projenin kısa süre içinde yapım aşamasına geçeceği bildirildi.
Milas için daha geniş eğitim hedefleri ve takvim
Reşit Özer, eğitime verilen önemi bir kez daha vurgulayarak, iki yıl önce dönemin Belediye Başkanı Rıfat Özer tarafından Milas’a okul yapılacağı yönündeki sözün hatırlatıldığını ve bunun için 2026 yılında projeyi hayata geçirmek üzere çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Milas’a bir ilkokul ya da ortaokul kazandırmak amacıyla üç alternatif alan belirlendiğini ve projenin son hazırlık aşamasına geldiğini belirtti.
Özer, MİTSO olarak Milas ve Güllük’teki eğitim yatırımlarına katkı sağlamaya devam edeceklerini, anaokulu projesinin bölgedeki erken çocukluk eğitimi altyapısını güçlendireceğini ve erişimi artıracağını ifade etti.
Öne çıkan noktalar: Güllük’te yaklaşık 153 çocuğun bulunduğu, projenin MİTSO tarafından üstlenildiği, izinlerin tamamlandığı, mevcut ana binanın korunacağı ve yapım aşamasına kısa sürede geçileceği.
MİLAS TİCARET VE SANAYİ ODASI (MİTSO) BAŞKANI REŞİT ÖZER, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN BASIN BULUŞMASINDA EĞİTİM ALANINDA ÖNEMLİ MÜJDELER VERDİ.