Gölbaşı’nın belediye filosu 234 milyon lirayle borçsuz güçlendirildi

Gölbaşı Belediyesi, 234 milyon lira öz kaynakla borçlanmadan 56 yeni araç aldı; temizlikten altyapıya, cenaze ve engelli hizmetlerine filoyu güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 18.09.2026 10:05
Güncelleme Tarihi: 18.09.2026 10:05

Gölbaşı’nın belediye filosu 234 milyon lirayle borçsuz güçlendirildi

Gölbaşı belediyesi filoyu güçlendirdi

Gölbaşı Belediyesi, ilçede sunulan hizmetlerin hız ve etkinliğini artırmak amacıyla araç filosuna önemli bir yatırım yaptı. Belediye, kendi bütçe ve öz kaynaklarından yapılan 234 milyon lira nakit harcama ile herhangi bir borçlanmaya gitmeden 56 yeni aracı hizmete dahil etti. Bu adım, belediyenin saha kapasitesini genişleterek hizmet sürekliliğini ve müdahale hızını artırmayı hedefliyor.

Araç dağılımı ve kullanım alanları:

Filoya katılan araçlar arasında 11 adet çöp kamyonu, 10 adet damperli kamyon, 8 adet otomobil, 7 adet kamyonet, 4 adet motosiklet, 3 adet yol süpürge aracı, 2 adet arazöz, 2 adet cenaze nakil aracı, 2 adet üç tekerli motosiklet ile 1 adet greyder, 1 adet forklift, 1 adet iş makinesi, 1 adet traktör, 1 adet vidanjör, 1 adet engelli aracı, 1 adet mini kazıyıcı yükleyici yer alıyor. Bu araçlar temizlik, altyapı, ulaşım, cenaze, yol bakım ve saha çalışmaları gibi farklı alanlarda kullanılacak.

Başkan Yakup Odabaşı'nın değerlendirmesi:

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yatırımı belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, amaçlarının vatandaşlara daha hızlı ve güçlü hizmet sunmak olduğunu belirtti. Odabaşı, filoya dahil edilen araçların her birinin ilçedeki farklı ihtiyaçlara cevap vereceğini ve ekiplerin sahadaki hareket kabiliyetini artıracağını ifade etti. Başkan, alımların borçlanma yoluna gitmeden yapılmasının üzerinde özellikle durdu ve kaynakları ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda kullanma ilkelerinin devam edeceğini söyledi.

Hizmet kapasitesi ve beklentiler:

Yeni araçlarla birlikte temizlik hizmetleri, yol bakım ve altyapı çalışmaları ile acil müdahaleler daha hızlı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Çöp kamyonları ve yol süpürme araçları temizlikte etkinliği artıracak; damperli kamyonlar, greyderler ve iş makineleri ise Fen İşleri başta olmak üzere saha çalışmalarının kapasitesini yükseltecek. Cenaze nakil araçları ve engelli aracı gibi özel donanımlı araçlar ise toplumun farklı ihtiyaçlarına doğrudan hizmet verecek.

Belediye, bu yatırımın ilçeye ve hemşehrilere hayırlı olmasını dileyerek yeni araçları hizmete sundu. Yapılan harcamanın tamamının belediyenin öz kaynaklarından karşılanması, finansal sürdürülebilirlik açısından da belediye yönetiminin önceliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ, İLÇEYE YÖNELİK HİZMETLERİN DAHA HIZLI, ETKİN VE KESİNTİSİZ YÜRÜTÜLMESİ...

GÖLBAŞI BELEDİYESİ, İLÇEYE YÖNELİK HİZMETLERİN DAHA HIZLI, ETKİN VE KESİNTİSİZ YÜRÜTÜLMESİ AMACIYLA ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ. BELEDİYE ÖZ KAYNAKLARINDAN 234 MİLYON LİRA NAKİT YATIRIM YAPILARAK, BORÇLANMAYA GİDİLMEDEN 56 YENİ ARAÇ GÖLBAŞI BELEDİYESİ BÜNYESİNE KAZANDIRILDI.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.