Mersin'in Mut İlçesinde Kayısı Hasadı Devam Ediyor
Türkiye'nin önemli kayısı üretim merkezlerinden biri olan Mersin'in Mut ilçesinde, bu yıl hasat mesaisi başladı. Sahip olduğu iklim koşulları ile dikkat çeken Mut'ta, coğrafi işaret tescilli kayısıların hasadı yoğun bir şekilde sürdürülüyor.
İşçiler, sabahın erken saatlerinde başlayan mesailerinde olgunlaşan kayısıları özenle topluyor. Üreticiler, ürünlerinin tadı, rengi ve aroması ile ön plana çıkan tescilli kayısının bu yılki veriminden oldukça memnun.
Üreticilerden Ali Çavdar, bu yıl sıcak hava koşullarının kayısının daha erken olgunlaşmasına neden olduğunu belirterek, “Ürünlerimiz güzel, tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Bir diğer üretici Kutlay Emdirme ise, hava şartlarında olumsuz bir değişim yaşanmaması durumunda bereketli bir sezon geçireceklerine inandığını dile getirdi.
Türkiye'nin önemli kayısı üretim merkezlerinden Mersin'in Mut ilçesinde, hasat mesaisi başladı.
Türkiye'nin önemli kayısı üretim merkezlerinden Mersin'in Mut ilçesinde, hasat mesaisi başladı.