Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde özgür basının önemine vurgu yaparak basın emekçilerini ve merhum Gazeteci Cüneyt Ağabeyi andı.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 17:14
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 17:14

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras'tan 10 Ocak mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda özgür basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.

Basının denetim ve bilgilendirme işlevi

Başkan Köksal Aras, 'Toplumun doğru bilgilendirilmesi adına emek veren basın mensupları, aynı zamanda kamu adına denetim misyonunu da üstleniyorlar. Yerel yöneticiler olarak bizler de basınla her zaman yakın temas halindeyiz; zira yapılan haber, yorum ve öneriler, kentimize daha doğru ve hızlı hizmet sunmamızda bizlere yol gösteriyor.' ifadelerine yer verdi.

Mesleğin karşılaştığı zorluklar ve kutlama

Mesajında, ülkece içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte ekonomik ve sosyal sıkıntıları en derinden hisseden meslek gruplarından birinin basın emekçileri olduğunu belirten Köksal Aras, meslek etiğinden ödün vermeden halkın haber alma hakkı için fedakârca görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Ayrıca, 2025 yılı Nisan ayında aniden aramızdan ayrılan, Muğlaspor aşığı, değerli Gazeteci Cüneyt Ağabeyi saygı ve rahmetle andı.

MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANI GONCA KÖKSAL ARAS

MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANI GONCA KÖKSAL ARAS

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.