Bist 100
10.714,22 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,02 0%
ALTIN
2.503,97 0,63%

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Raşidüddin Sinan kim, nereli? Dağın Efendisi Raşidüddin Sinan'ın tarihteki gerçek hikayesi

TRT 1’in sevilen dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi’nin kadrosuna yeni katılan Barış Bağcı, tarihte var olmuş bir ismi, Raşidüddin Sinan’ı canlandırıyor. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dağın Efendisi rolündeki Barış Bağcı kimdir, kaç yaşında, nereli? Raşidüddin Sinan tarihte nasıl bir rol oynamıştır?

Yayın Tarihi: 01.01.2024 20:15
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 23:59

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Raşidüddin Sinan kim, nereli? Dağın Efendisi Raşidüddin Sinan'ın tarihteki gerçek hikayesi

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisi, TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin hayatı, mücadelesi ve Kudüs’ü fethi anlatılıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin en büyük rakibi olan Raşidüddin Sinan karakterini ise Barış Bağcı canlandırıyor. Raşidüddin Sinan, tarihte gerçekten yaşamış ve Haşhaşilerin lideri olarak bilinmiştir. Barış Bağcı ise, 1985 yılında Ankara’da doğmuş ve oyunculuk eğitimi almıştır. Birçok dizi ve filmde rol alan Barış Bağcı, son olarak Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisinde Raşidüddin Sinan karakterine hayat vermektedir.

selahaddin

BARIŞ BAĞCI KİMDİR?

Barış Bağcı, 27 Mayıs 1975'te Karaman'da doğdu. Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Bağcı, 1997 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda profesyonel kariyerine başladı. Ardından 2010'da İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçiş yaptı ve birçok önemli oyunun sahnelenmesinde yer aldı.

Televizyon kariyerine 2005 yılında "Gümüş" dizisiyle adım atan Bağcı, daha sonra birçok projede yer alarak geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. "Diriliş: Ertuğrul" dizisindeki Baycu Noyan karakteriyle büyük beğeni topladı.

Barış Bağcı, sinema kariyerine 2009 yılında "Nefes: Vatan Sağolsun" filmiyle başladı ve "Pazarları Hiç Sevmem" filminde de rol aldı.

Son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan "Alparslan Büyük Selçuklu" dizisinde başarılı performansıyla dikkat çeken Bağcı, 2023 yılında "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi" dizisine katıldı. Bu dizide Raşidüddin Sinan karakterine hayat vermektedir.

Bağcı, 2005-2007 yılları arasında oyuncu Rojda Demirer ile bir ilişki yaşamıştır.

Raşidüddin Sinan: Tarihi Bir Liderin Portresi

Raşidüddin Sinan, 1132-1192 yılları arasında yaşamış, Nizari İsmaililik cemaatinin önde gelen lideri ve Haçlılar'ın en büyük düşmanlarından biridir. Masyaflı Sinan olarak da bilinen Raşidüddin Sinan, Basra'da doğdu ve genç yaşta Nizari İsmaililik cemaatine katıldı.

1162 yılında Suriye'ye gönderilen Sinan, Masyaf kalesini merkez edinerek cemaatinin gücünü artırdı. Haçlılar, Selçuklular, Eyyubiler ve Fatımiler'e karşı mücadele etti. Kudüs'ün Haçlılar tarafından işgaline karşı direnç gösterdi ve Selahaddin Eyyübi ile zaman zaman çatıştı. Ancak, Selahaddin Eyyubi'yi öldürme girişimi başarısız oldu.

1192 yılında Masyaf'ta ölen Raşidüddin Sinan'ın mezarı Masyaf kalesinin yakınındadır. Hayatı boyunca gösterdiği liderlik ve direniş, tarih boyunca hatırlanan bir figür olmasını sağlamıştır.