DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,32 -0,23%
ALTIN
5.896,28 0,19%
BITCOIN
3.728.807,1 -1,69%

Kira fiyatları düşüyor! Bakan Şimşek’ten müjdeli haber

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kısa vadeli kiralamalara getirilen yeni düzenleme sayesinde konut arzının arttığını ve kira fiyatlarının gerilediğini açıkladı. Bakan Şimşek, enflasyonla mücadeleye de katkı sağlayacak bu gelişmenin devam edeceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 12.12.2023 12:36
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 12:36

Kira fiyatları düşüyor! Bakan Şimşek’ten müjdeli haber

Kısa vadeli kiralamalara ilişkin yeni düzenleme, konut piyasasında olumlu etkiler yaratıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kira fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KONUT ARZI ARTTI, KİRALARDA GERİLEME BAŞLADI

Bakan Şimşek, kısa vadeli kiralamalara getirilen yeni düzenleme sayesinde konut arzının arttığını belirtti.

Özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarının gerilemeye başladığını ifade eden Şimşek, “Bu, hem vatandaşlarımızın hem de ekonomimizin yararınadır.” dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELEYE KATKI

Bakan Şimşek, kira fiyatlarındaki katılığın azalmasının enflasyonu düşürme çabalarına da destek olduğunu vurguladı. Şimşek, “Enflasyonla mücadelede kararlıyız. Kira fiyatlarındaki düşüş, enflasyon beklentilerini de olumlu yönde etkileyecektir.” diye konuştu.

kira

KONUT ARZI 2024’TE DAHA DA ARTACAK

Bakan Şimşek, kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemenin yanı sıra, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmaların da konut arzını artıracağını kaydetti.

Şimşek, “2024 yılına kadar konut arzında ciddi bir artış bekliyoruz. Bu da kira fiyatlarının daha da düşmesine imkan sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenleme geçtiğim aylarda yürürlüğe girmişti. Düzenleme, kısa vadeli kiralamalarda vergi, sigorta ve kayıt zorunluluğu getiriyor. Bu sayede, kısa vadeli kiralamaların denetimi sağlanıyor, konut sahiplerinin hakları korunuyor ve konut arzı artıyor.

Yazar
EDİTÖR

masallahd