İsrailli Subaylardan Gazze Açıklaması
Kanal 14 televizyonuna göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki 200 gün süren operasyonlarına katılan 100 yedek subay, ülkenin Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye bir mektup yazdı. Bu mektupta, subaylar, 10 aydan fazla bir süredir devam eden çatışmalarda "zaferin hâlâ uzak olduğu" yönündeki inançlarını dile getirdi.
Subayların Endişeleri
İsrail ordusunun üst düzey yetkililerinin, Gazze'de zaferin yakın olduğuna dair açıklamalarını reddeden subaylar, "Sahadan gelen bilgilerle, durumun halen zaferden uzak olduğunu biliyoruz." ifadesini kullandılar. Gazze'deki direniş gruplarının, etkin bir şekilde savaşmaya hazır olduklarına ve çeşitli askeri teçhizatlara sahip olduklarına dikkat çekildi.
Gazze'deki Sivil Kayıplar
İsrail'in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar 310 gündür devam etmekte iken, bu süreçte en az 39,790 Filistinli hayatını kaybetti; bunların 16,314'ü çocuk ve 10,980'i kadın. Ayrıca, 92,002 kişi yaralandı. Binlerce insanın enkaz altında olduğu ve sığınmak zorunda kaldıkları hastaneler ile eğitim kurumlarının hedef alındığı belirtiliyor.
İsrailli subayların kaygıları, kamuoyunda durumu daha da zorlaştıran ve sivil altyapıda tahribata yol açan gelişmeleri gözler önüne seriyor.