İran müzakere heyeti İslamabad'a ulaştı
İran müzakere heyeti, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf başkanlığında, ABD ile yapılması planlanan görüşmeler için Pakistan'ın başkenti İslamabad'a ulaştı. Bu gelişme, İran ile ABD arasında ateşkes görüşmelerine ilişkin belirsizlik sürerken, İran devlet televizyonu tarafından duyuruldu.
Heyet üyeleri ve bileşimi
Resmi açıklamalara göre heyette Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran dini lideri Mücteba Hamaney'in Savunma Konseyi’ndeki temsilcisi Ali Ekber Ahmediyan, İran Merkez Bankası Başkanı Abdülnasır Himmeti ile bazı milletvekilleri yer alıyor. Heyetin güvenlik, siyasi, askeri, ekonomik ve hukuki komitelerden oluştuğu bildirildi.
Görüşmelerin şartı
Yetkililer, müzakerelerin başlaması için İran'ın öne sürdüğü ön şartların kabul edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu koşulların karşılanması halinde heyetin ABD tarafıyla görüşmelere başlayacağı ifade edildi.
İlgili açıklamalar, kaynak olarak İran devlet televizyonuna atıfla iletildi. Sürecin belirsizliği ve heyetin çok disiplinli yapısı, görüşmelerin kapsamı ve olası sonuçları hakkında dikkat çekici unsurlar olarak öne çıkıyor.
İRAN MÜZAKERE HEYETİ ABD İLE GÖRÜŞMELER İÇİN İSLAMABAD’DA