Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,42 0,1%
EURO
34,85 -0,01%
ALTIN
2.382,04 -0,12%

İçişleri Bakanı'ndan Mardin ve Diyarbakır'a müfettiş görevlendirmesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır'a mülkiye müfettişleri görevlendirdi!

Yayın Tarihi: 19.04.2024 21:06
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 21:06

İçişleri Bakanı'ndan Mardin ve Diyarbakır'a müfettiş görevlendirmesi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır'daki Belediye Meclisi açılışlarında yaşanan tartışmalı olaylara ilişkin adım attı. Bakanlık, bu gelişmelerin araştırılması için Mardin ve Diyarbakır'a mülkiye müfettişleri görevlendirdiğini duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanları ve meclis üyelerinin göreve başlamasıyla birlikte, belediye meclislerinde yaşanan tartışmalar gündeme oturdu. Özellikle Mardin Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okunmaması ve saygı duruşu talebinin karşılanmaması iddiaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Aynı şekilde Diyarbakır Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığına dair yapılan paylaşımlar da dikkat çekti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla konuya müdahale ettiklerini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır'daki Belediye Meclisi açılışlarında yaşanan iddiaların araştırılması için mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini belirtti. Bu adımın, olayların netleştirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için atıldığı ifade edildi.