Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Milli Eğitim Bakanı’nın koltuğuna 11 yaşındaki Irmak oturdu: Gazze’de barış diledi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in koltuğuna oturtan 11 yaşındaki Irmak Genç, Gazze'de barış diledi.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 11:42

Milli Eğitim Bakanı’nın koltuğuna 11 yaşındaki Irmak oturdu: Gazze’de barış diledi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in koltuğuna 23 Nisan’da Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Irmak Genç oturdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü açılış yıldönümü ve çocuk bayramı nedeniyle Bakan Tekin, çeşitli okullardan gelen tüm öğrencileri kabul etti. Anıtkabir ve TBMM törenlerinin ardından bakanlığa geçen Yusuf Tekin, makam odasına kadar banyo takımı eşliğinde öğrencilerle birlikte gitti. Daha sonra ise Tekin, makamını Irmak Genç isimli 11 yaşındaki bir öğrenciye devretti. 

Bir günlüğüne makam koltuğuna oturan minik Bakan Genç, Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkelerinden biri olduğunu ve bakanlık sorumluluğunu az da olsa anlama imkanı bulduğunu dile getirdi. Elinden gelse tüm çocukları en iyi standartlara kavuşturmak istediğini ifade eden Genç, elbette bir çağrısı olduğunu söyleyerek şunları ekledi: 

“… Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel günde tüm dünya çocuklarının sevincimize ortak olmaya ve birlikte dünyamızı daha sürdürülebilir, daha adil, daha mutlu bir yer yapmaya davet ediyorum." 

Gazze’de yaşanan olaylara değinen Genç, oradaki acılı günlerin son bulmasını diledi. Dünya çocuklarına barış dileyen ve hiçbir çocuğun böyle acılar yaşamamasını temenni eden Genç, görevleri yerine getirirken birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı. Daha sonra ise gazetecilerin “ilk icraatınız ne olacak” sorusuna şöyle yanıt verdi: 

"Ben okullara daha çok atölye, müzik, resim, spor salonları açmayı düşünüyorum. Çünkü çocuklarımızın kendilerini geliştirmesi konusunda daha fazla üzerinde durmalarını istiyorum." 

1000 çocuk Bakanlık bahçesinde kurulan etkinlik alanını ziyaret ederken, çeşitli atölye çalışmaları, geleneksel oyunlar, müzik aktiviteleri, ebru atölyeleri, şişme oyuncaklar ve daha birçok ürün yer aldı. Öğrenciler ise bayrama özel mesajlar verdikleri Gazete Çocuk ile Hakimiye-i Milliye gazetesinin 23 Nisan özel baskısını vatandaşlara dağıttı.