Bist 100
10.507,79 1%
DOLAR
32,3 0,05%
EURO
35,06 -0,11%
ALTIN
2.464,35 0,43%

Erdoğan'dan AK Parti MYK Toplantısında değerlendirme: "Hatalarımızı görüp düzeltmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçim sonuçlarını masaya yatırdı.

Yayın Tarihi: 02.04.2024 23:38
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 23:38

Erdoğan'dan AK Parti MYK Toplantısında değerlendirme: "Hatalarımızı görüp düzeltmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın oy kaybının ardından düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim sonuçlarının ardındaki başlıca neden olarak sandığa gitmeyen seçmenleri işaret eden Erdoğan, "Ya hatalarımızı görüp kendimizi düzeltiriz ya da ağır bedeller öderiz" mesajını verdi.

Seçim Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında yapılan seçimlerin sonuçlarını masaya yatırdı. AK Parti'nin oy oranının düşmesinin ana nedeninin sandığa gitmeyen seçmenler olduğunu belirten Erdoğan, bu durumun üzerinde durulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hayat pahalılığı, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi faktörlerin de seçmenlerin sandığa küsmesinde etkili olduğunu ifade etti.

Parti İçi Sorunlar ve Hatalar

Erdoğan, toplantıda parti içi ilişkilere ve "kibir hastalığına" dikkat çekerek, partinin oy kaybı ve diğer sorunlarını ele alırken, hataların millete atılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Hatay'daki başarının örnek alınması gerektiğini ve milletin verdiği mesajın net olduğunu belirtti.

Yola Devam Etmek İçin Dersler Çıkarılmalı

Hatalardan ders alınarak yola devam etmenin önemine değinen Erdoğan, aksi takdirde daha büyük kayıpların yaşanabileceğini ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle noktaladı: "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz."