TİKA, Afganistan'daki Onkoloji Hastalarına Destek Sağladı

TİKA, Afganistan'da Herat Bölge Hastanesi'ne tıbbi ekipman ve ilaç desteği vererek onkoloji hastalarına umut oldu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:33
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:33

TİKA, Afganistan'daki Onkoloji Hastalarına Destek Sağladı

TİKA'dan Onkoloji Hastalarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın batısında bulunan Herat Bölge Hastanesi'nin Onkoloji bölümüne önemli bir destek sağladı. Bu kapsamda, hastalara yönelik çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar hastane yetkililerine teslim edildi.

Açıklama ve Destek Detayları

TİKA'nın Herat Ofisi'nden gelen bilgilere göre, hasta yatağı, kemoterapi ilaçları, hastabaşı monitörü, ultrason cihazı, oksijen konsantratörü, aspiratör cihazı ve infüzyon pompası gibi ekipmanlar hastanenin Onkoloji bölümüne kazandırıldı. Böylece burada yılda yaklaşık 4 bin hastaya hizmet verilebileceği ifade edildi.

Koordinatörün Açıklamaları

TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, malzemelerin teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bölgede bulunan tek onkoloji bölümünün donanımını tamamladık. Bu sayede, ağır hastaların ülke dışına gitmesine veya ilaçlarını yurtdışından temin etmesine gerek kalmadı," şeklinde değerlendirmede bulundu.

BaşkonsoSotluk ve Genel Müdürün Görüşleri

Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, projenin açılış töreninde duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bir kişinin hayatına dokunabilirsek bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. TİKA, sağlık alanında daha birçok projeye imza atmaya devam edecek," dedi.

Herat Bölge Hastanesi Genel Müdürü Dr. Muin Berat ise, Türkiye'nin yardımlarına teşekkür ederek, "Dost ve kardeş ülke Türkiye, her daim Afganistan'ın yanındadır. Bu proje, ihtiyaçlarımızı karşıladı ve TİKA'nın destek programlarının devamını umuyoruz," ifadelerini kullandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısındaki Herat Bölge...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısındaki Herat Bölge Hastanesi Onkoloji bölümüne ekipman ve ilaç desteği yaptı. Programa, Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan da katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısındaki Herat Bölge...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısındaki Herat Bölge Hastanesi Onkoloji bölümüne ekipman ve ilaç desteği yaptı. Programa, Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan da katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı