Bist 100
10.336,5 0%
DOLAR
32,27 0,08%
EURO
34,73 -0,15%
ALTIN
2.389,17 -0,34%

Hem lezzetliyle hem görünümüyle hayran bırakacak! Sofraların en başında yer alacak o tarif

Ispanaklı Gül Böreği, hem görsel hem de damak zevki açısından herkesin favorisi olacak bir lezzet. Ispanağın canlı yeşilliği ve ferahlatıcı lezzetiyle harmanlanan bu börek, hatta ıspanak tadını pek tercih etmeyenleri dahi mest edecek bir tarif sunuyor.

Yayın Tarihi: 26.04.2024 17:06
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 17:06

Hem lezzetliyle hem görünümüyle hayran bırakacak! Sofraların en başında yer alacak o tarif

Ispanaklı Gül Böreği, Türk sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olarak göz kamaştırıyor. Ev yapımı bu nefis börek, çay saatlerinizi şenlendirecek ve sağlıklı malzemeleriyle besleyici bir seçenek olacak. Ispanak ve yoğurtla hazırlanan bu eşsiz börek, lezzetli bir deneyim sunuyor. Adım adım kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay eşliğinde ya da yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz, malzemelerin sadeliği ve hazırlanışının pratikliğiyle dikkat çekiyor. İşte, tüm ailenizin bayılacağı Ispanaklı Gül Böreği'nin tarifi!

Ispanaklı Gül Böreği Malzemeleri

  •   3 adet taze yumurta
  •   1 bardak kıvamında yoğurt
  •   Yarım bardak sızma ayçiçeği yağı
  •   1 bağ canlı yeşil ıspanak
  •   1 adet orta boy kuru soğan
  •   1 çay kaşığı acı pul biber
  •   1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  •   Yarım çay kaşığı ince tuz
  •   4 adet ince yufka
  •   Bir tutam susam
  •   Biraz çörekotu

gül böreği

Börek Yapımı

  • Öncelikle, iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım.
  • Ispanakları seçip, sirke eklenmiş suda bekletin ve ardından iyice durulayın.
  • Suyunu sıktığınız ıspanakları ince ince kıyın ve biraz tuz ile ovuşturun.
  • Soğanları küçük küçük doğrayın.
  • Bir tavaya soğanları alıp, üzerine ayçiçek yağı dökün ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar hafif renk aldığında, ıspanakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Ispanaklar diri bir kıvamda kalacak şekilde pişirilmeli. Bu sırada, damak zevkinize göre salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Şimdi, böreğin içine ve dışına sürülecek sosu yapmaya geçin.
  • Bir kaseye iki adet yumurta kırın ve çırpın.
  • Çırpılmış yumurtaların içine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Yufkaları büyük üçgen parçalar halinde kesin ve hazırladığınız sosu yufkanın her yerine yayın.
  • Sonra, ıspanaklı harcı yufkanın geniş kenarına serpin.
  • Yufkayı kalem böreği sarar gibi sarın ve gül şekli vermek için kıvırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve börekleri dizin. Kalan sosu fırça ile böreklerin üzerine sürün.
  • Bir yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
  • Üzerine çörek otu ve susam serpin.
  • Yufkalar sosu iyice çekene kadar yaklaşık yarım saat bekletin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın ve börekler altın rengi alana kadar pişirin.

Ispanaklı Gül Böreği, Türk sofralarının olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olarak, hem göz zevkinize hem de damak tadınıza hitap ediyor. Bu estetik ve lezzetli tarif, hem özel davetlerinizde hem de günlük yemeklerinizde sağlıklı ve besleyici bir alternatif olarak yerini alıyor. Bu eşsiz tat deneyimini siz de yaşayın ve lezzetin keyfini sevdiklerinizle paylaşın!