Havza 19 Mayıs Tüneli'nde trafik kazası: 2 yaralı
Kaza ve ilk müdahale
Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki 19 Mayıs Tüneli'nde, Merzifon yönüne seyir halindeki kamyonet ile traktörün çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Olay, Havza ilçesi sınırları içinde gerçekleşti.
Kaza, Merzifon yönüne giden Hamit K. (65) idaresindeki 55 AIC 472 plakalı kamyonet ile aynı yönde seyreden ve arkasında römork takılı olan Duran B. (67) idaresindeki traktörün çarpışması sonucu meydana geldi. Çarpışma sonucu traktör ve römork tünel içinde devrildi.
Kurtarma çalışmaları ve hastane sevki
İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Traktör içinde sıkışan sürücü Duran B., Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekiplerce bulunduğu yerden kurtarıldı.
Kazada yaralanan Duran B. ile Hamit K., sağlık ekiplerince önce Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Duran B., daha sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Trafik ve güvenlik durumu
Kaza nedeniyle tünelin Ankara istikameti bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Yetkililer, kapanan güzergâhta gerekli güvenlik ve ulaşım önlemlerinin alındığını bildirdi.
Olayla ilgili soruşturma ve kaza nedeninin belirlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.
Samsun'un Havza ilçesinde tünel içinde kamyonet ile traktörün çarpışması sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.