Olayın ayrıntıları:
26 Ağustos 2026 tarihinde Cumhuriyet Meydanı Tramvay İstasyonu'nda görev yapan özel güvenlik görevlisi Muhammet Lafçi, hareket halindeki tramvayın raylarına doğru koşan bir çocuğu fark etti. Zamanında müdahale ederek çocuğun tramvayın altında kalmasını önleyen Lafçi, muhtemel bir faciayı engelledi.
Ödül ve takdim:
Gösterdiği dikkat, duyarlılık ve başarılı müdahale dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından yürütülen "Ayın Kaan Uygulaması ve Özel Güvenlik Görevlisi Projesi" kapsamında eylül ayının özel güvenlik görevlisi seçilen Lafçi için teşekkür belgesi düzenlendi. Teşekkür belgesi, Samsun İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın tarafından takdim edildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Muhammet Lafçi’nin duyarlı ve örnek davranışı dolayısıyla tebrik edildiği belirtildi.
TEŞEKKÜR BELGESİ, SAMSUN İL EMNİYET MÜDÜRÜ FARUK AYDIN TARAFINDAN LAFÇİ’YE TAKDİM EDİLDİ.