Kırıkkale'de 'Gönülden Türküler' konseri: Türk Halk Müziği Korosu ilk sahnesinde beğeni topladı
Kırıkkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, ilk kez sahne aldığı 'Gönülden Türküler' konserinde Anadolu'nun farklı yörelerinden sevilen eserleri seslendirdi. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlar türkülere zaman zaman eşlik ederken koro, ilk performansıyla profesyonelleri aratmadı.
Konserin içeriği ve prova süreci
Şef Kaan Albaş yönetimindeki koro; solo performanslar ve saz ekibinin eşlik ettiği bir repertuvar sundu. Programda sevda, hasret, gurbet, memleket ve birlik duygularını işleyen eserler ön plana çıktı. Korunun sahneye çıkmadan önce yaklaşık 7 ay süren provalar gerçekleştirdiği belirtildi.
Yetkililer ve izleyici görüşleri
Belediye Başkanı Ahmet Önal, konsere gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, 'Gerçekten müthiş bir kalabalık ve müthiş bir ilgi var. Bu bir ilk oldu. Kırıkkale Belediyesi’nin ilk Türk Halk Korosu konserini gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 ay süren yoğun provaların ardından bugün Kırıkkale’nin müzisyenleri bir araya gelmiş oldu. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Başarılar diliyoruz' dedi.
Baro Başkanı Av. Turan Zeki gecenin şehre değer kattığını ifade ederek, 'Şehrimize güzellikler katma anlamında, Kırıkkale’yi marka şehir yapma yolunda önemli çalışmalar yapan Belediye Başkanımız Ahmet Önal’a teşekkür ediyorum. Gerçekten muhteşem bir geceydi' şeklinde konuştu.
Dinleyiciler de beğenilerini dile getirdi. Çağlar Sakin, 'Ben de tarihe tanıklık ediyormuşum gibi hissediyorum. Türk Halk Müziği konserindeyiz ve çok keyifli bir akşam geçiriyoruz. Emeği geçen tüm sanatçılara ve Belediye Başkanımız Ahmet Önal’a teşekkür ediyoruz' dedi.
Yeliz Dolu ise 'Kırıkkale’de ilk defa böyle bir koro kuruldu. İlk konserinde olmak da bizi çok mutlu etti. Ailecek geldik. Çok güzel bir gece oldu. Türkülerimizi zaten çok seviyorduk. Bir kez de böyle koromuzdan dinlemek bizi ayrıca mutlu etti. Devamının gelmesini isteriz' ifadelerini kullandı.
Gözde Baran konsere katılmaktan memnun olduğunu belirterek, 'Şu anda Kırıkkale Belediyesi Türk Halk Korosu’nun konserine geldik. Sosyal belediyeciliği sonuna kadar yaşatan Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum' dedi. Nihan Örs de gecenin güzel ve eğlenceli geçtiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
KIRIKKALE’DE İLK KEZ SAHNE ALAN TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU, "GÖNÜLDEN TÜRKÜLER" KONSERİNDE ANADOLU’NUN FARKLI YÖRELERİNDEN SEVİLEN ESERLERİ SESLENDİRDİ.