Güncelleme 2 - İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda Adli Tıp işlemleri tamamlandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından haklarında uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçundan soruşturma başlatılan ve kamuoyunca tanınan kişilere yönelik jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, 12 ünlü ismin Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.
Operasyon ve sevk süreci
Operasyonda adı geçen Dilan Polat, Engin Polat, İrem Derici, Kubilay Aka, Kaan Yıldırım, Hadise Açıkgöz, Berrak Tüzünataç, Duygu Özaslan Mutaf, Demet Evgar Babataş, Zeynep Meriç Aral Keskin, Özge Özpirinçci ve Mert Yazıcıoğlu, ifadeleri ve kan örneklerinin alınması için jandarma ekipleri eşliğinde önce İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
Daha sonra söz konusu kişiler, kan örneklerinin alınması amacıyla jandarma eşliğinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi ve burada gerekli tıbbi işlemler yerine getirildi.
İşlemlerin tamamlanması ve gözaltı durumu
Kurumda kan örnekleri alınan ünlüler, işlemlerin tamamlanmasının ardından yine jandarma ekipleri eşliğinde İl Jandarma Komutanlığı'na geri götürüldü. Savcılık kaynakları, söz konusu kişiler hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığını ve işlemlerinin ardından serbest bırakılacaklarını bildirdi.
İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda ifadeleri alınan ünlü isimlerin Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlandı.