Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Gazze Şeridi’nde çatışmalar devam ediyor: Refah’ta İsrail ve Filistinli direniş grupları arasında gerilim yükseliyor

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmalar devam ediyor. İsrail’in hava saldırıları sonucu iki Filistinli yaşamını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 22:49
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 22:49

Gazze Şeridi’nde çatışmalar devam ediyor: Refah’ta İsrail ve Filistinli direniş grupları arasında gerilim yükseliyor

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların devam ettiği bildirildi. Refah’ın doğusunda İsrail ordusu ile Filistinli direnişçiler arasında yaşanan çatışmalar, bölgedeki gerilimi daha da artırıyor.

Refah kentindeki Kuveyt Hastanesi kaynakları, İsrail savaş uçaklarının kentteki bir evi bombalaması sonucu iki Filistinlinin yaşamını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Refah kentinin doğusunda yer alan bazı evlere hava saldırıları düzenlediğini aktardı.

İsrail topçu birlikleri, dün gece boyunca çoğunlukla Refah kentinin doğu bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdü. Filistin direniş grupları ile İsrail ordusu arasında çatışmaların yaşandığı Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nın doğu bölgesinden yükselen dumanlar ve duyulan silah sesleri, bölgedeki gerilimin boyutunu gözler önüne seriyor.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Refah kentinin doğusunda bir binaya giren İsrail askerleri ile çatışmaya girdiklerini açıkladı. Açıklamada, Kassam Tugayları unsurlarının İsrail’in Merkava tipi tankını 105 milimetrelik Yasin tanksavar roketleriyle vurduğu belirtildi.