Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Gazze'deki ateşkes süreci için Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret edecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze'deki ateşkes sürecine destek amacıyla hafta sonu Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret edecek. Ziyaretinde bölgedeki son durumu ve ateşkes çabalarını ele alacak.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 00:26
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 00:26

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Gazze'deki ateşkes süreci için Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret edecek

Sullivan Gazze için Suudi Arabistan ve İsrail'e gidiyor

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze'deki ateşkes sürecine ilişkin görüşmeler yapmak üzere hafta sonu Suudi Arabistan ve İsrail'e ziyaret gerçekleştirecek.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, yaptığı açıklamada Sullivan'ın cumartesi günü Suudi Arabistan'ı, pazar günü ise İsrail'i ziyaret edeceğini belirtti.

Sullivan'ın ziyaretinde, Gazze'deki son durum ve ateşkes süreciyle ilgili muhataplarıyla görüşeceği ifade edildi. Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelerek bu konuları ele alacak.

Ayrıca, görüşmelerde ABD'nin Suudi Arabistan ve İsrail ile ilişkilerinin de detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın Gazze'deki ateşkes çabalarına destek amacıyla gerçekleştireceği bu ziyaretler, bölgedeki gelişmelerin barışçıl bir şekilde çözülmesine katkı sağlamayı hedeflediği ifade ediliyor.