Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyundaki helikopter kaza sonucu düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin kaza yaptığı bildirildi. Kazada Reisi'nin yaralanıp yaralanmadığı henüz net değil.

Yayın Tarihi: 19.05.2024 16:44
Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 16:44

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyundaki helikopter kaza sonucu düştü

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte iki ülke sınırında bir barajın açılış törenine katıldığı sırada, Reisi'nin konvoyundaki bir helikopterin kaza yaptığı bildirildi.

İran devlet televizyonuna göre, kaza yapan helikopterin Reisi'yi taşıdığı belirtildi. Ancak yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, kaza yapan helikopterin Reisi'yi taşıdığı iddiasını ortaya attı.

Fars Haber Ajansı ise yoğun sis nedeniyle kaza yapan helikopterin zorunlu bir şekilde iniş yapmak zorunda kaldığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz'e gittiğini duyurdu.

Devlet televizyonu ise Reisi'yi taşıyan helikopterin sert bir şekilde iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.

Şu an için Reisi'nin konvoyunda toplam 3 helikopterin olduğu bilgisi paylaşıldı. Ancak İran'ın Doğu Azerbaycan Valiliği, "Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kazasıyla" ilgili henüz “olası ölü ve yaralılar” hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.