Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Fortnite ve Epic Games Store Avrupa'da iOS'a geliyor

Apple, Avrupa Birliği’nin yeni dijital pazar yasasına uyum sağlamak için iOS’ta üçüncü parti uygulama mağazalarına izin vereceğini duyurdu. Bu sayede Epic Games, Fortnite’ı iOS’a geri getirebilecek. Fortnite, 2024 yılında Avrupa’da iOS kullanıcılarıyla buluşacak.

Yayın Tarihi: 26.01.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 26.01.2024 13:59

Fortnite ve Epic Games Store Avrupa'da iOS'a geliyor

Fortnite, Avrupa’da iOS’a Geri Dönüyor

Fortnite, Apple ile yaşadığı hukuki anlaşmazlık nedeniyle 2020 yılında iOS’tan ayrılmıştı. Bu karar, milyonlarca iOS kullanıcısını hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak Apple, Avrupa Birliği’nin yeni dijital pazar yasasına uyum sağlamak için iOS’ta üçüncü parti uygulama mağazalarına izin vereceğini duyurdu. Bu sayede Epic Games, Fortnite’ı iOS’a geri getirebilecek. Fortnite, 2024 yılında Avrupa’da iOS kullanıcılarıyla buluşacak.

oyun

APPLE, ÜÇÜNCÜ PARTİ UYGULAMA MAĞAZALARINA İZİN VERECEK 

Apple, Avrupa Birliği’nin yeni dijital pazar yasasına uyum sağlamak için iOS’ta üçüncü parti uygulama mağazalarına izin vereceğini duyurdu. Bu yasa, altı büyük teknoloji şirketini düzenlemek için rekabeti artırmayı amaçlayan bir dizi kural içeriyor. Apple, bu kapsamda iOS geliştiricilerine uygulamalarını App Store dışında da dağıtma veya kendi uygulama mağazalarını oluşturma imkanı sunacak. Apple, ayrıca yeni bir ücret yapısı da tanıtacak ve çoğu geliştirici için daha az veya aynı maliyetli olacağını iddia edecek.

EPIC GAMES, FORTNITE’I IOS’A GERİ GETİRECEK 

Apple’ın bu değişikliği, Epic Games’in Fortnite’ı iOS’a geri getirmesine olanak sağlayacak. Epic Games, Apple’ın App Store ücretlerine karşı çıktığı için 2020 yılında iOS’tan kaldırılmıştı. Epic Games, Apple’ın haksız rekabet yarattığını iddia ederek dava açmıştı. Ancak Apple, Avrupa Birliği’nin yeni dijital pazar yasasına uyum sağlamak için iOS’ta üçüncü parti uygulama mağazalarına izin vereceğini açıkladı. Bu sayede Epic Games, Fortnite’ı iOS’a geri getirebilecek. Epic Games, 2024 yılında Avrupa’da iOS için yeni bir mobil oyun mağazası açacak ve Fortnite’ı bu mağaza üzerinden sunacak.

FORTNITE, AVRUPA’DA IOS KULLANICILARIYLA BULUŞACAK

 Epic Games, Apple’ın duyurusunun ardından Fortnite’ın Avrupa’da iOS’a geri döneceğini doğruladı. Epic Games, X hesabından yaptığı paylaşımda, Fortnite’ın 2024 yılında Avrupa’da iOS kullanıcılarıyla buluşacağını duyurdu. Epic Games, ayrıca iOS için yeni bir mobil oyun mağazası açacağını ve Fortnite’ı bu mağaza üzerinden dağıtacağını belirtti. Fortnite, Avrupa’da iOS’a geri döndüğünde, yeni sezonu, yeni oyun modları ve yeni içerikleriyle iOS kullanıcılarını karşılayacak.

Fortnite neden iOS’tan kaldırıldı? Fortnite, Apple’ın App Store ücretlerine karşı çıktığı için 2020 yılında iOS’tan kaldırıldı. Epic Games, Apple’ın haksız rekabet yarattığını iddia ederek dava açtı.

Fortnite ne zaman iOS’a geri dönecek? Fortnite, 2024 yılında Avrupa’da iOS’a geri dönecek. Epic Games, iOS için yeni bir mobil oyun mağazası açacak ve Fortnite’ı bu mağaza üzerinden sunacak.

Fortnite’ı iOS’ta nasıl oynayabilirim? Fortnite’ı iOS’ta oynamak için, Epic Games’in yeni mobil oyun mağazasını indirmeniz ve Fortnite’ı bu mağaza üzerinden yüklemeniz gerekecek. Bu işlem, Apple’ın yeni "Notarization" onay sürecine tabi olacak. Bu süreç, zararlı uygulamaları tespit etmek için kullanılacak.