Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,38 -0,2%
EURO
34,81 0,12%
ALTIN
2.427,14 0,03%

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan son dakika açıklaması: 'Gerekirse alt lige düşeriz'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Ali Koç, Fenerbahçe'nin ligden çekilip çekilmeyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 18.03.2024 20:08
Güncelleme Tarihi: 18.03.2024 20:08

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan son dakika açıklaması: 'Gerekirse alt lige düşeriz'

Ali Koç, Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçında yaşananların ardından düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar:

Koç, 2 Nisan'da Olağanüstü Genel Kurul Kararı Aldıklarını Belirtti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçındaki olayların ardından kulübün geleceğine ilişkin önemli kararlar alacaklarını duyurdu. Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettikleri maç sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında Koç, kulübün 2 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurulunda camianın kendi geleceğini belirleyeceğini ifade etti. Koç, "Gerekirse bir alt lige düşmeye hazırız. Ancak bu durumda başkanlığı bırakmayacağım." dedi.

"Türk Futbolu İçin Utanç Vesilesi"

Ali Koç, yaşanan olayları "Türk futbolu için utanç vesilesi" olarak değerlendirdi ve Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında bir problem olmadığını vurguladı. Ancak son 13-14 yılda iki kulübün kafa kafaya getirilmeye, şiddet ve nefret tohumlarının ekilmeye çalışıldığını dile getirdi.

"Futbol Federasyonu Ana Sorumlu"

Fenerbahçe Başkanı, yaşanan olaylarda Türkiye Futbol Federasyonunu ana sorumlu olarak gösterdi. Hakemlerin yetersiz müdahalesinin tribünleri cesaretlendirdiğini ve maçın devam etmesinin olacak iş olmadığını belirtti. Koç, UEFA'nın aynı durumda lisansı iptal edeceğini ifade etti.

"Kulüp Üyelerine Çağrı: Geleceğimizi Kendimiz Belirleyelim"

Ali Koç, kulüp üyelerine yönelik çağrıda bulunarak 2 Nisan'daki olağanüstü genel kurulda yeterli çoğunluğun sağlanmasını istedi. "Fenerbahçe'nin gördüğü muamele kabul edilemez." diyen Koç, kulübün geleceğini kendi belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

"Geleceğimizi Kurtarmak Zorundayız"

Fenerbahçe Başkanı, kulübün geleceğini kurtarmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Her gün ölmektense 1 gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız." dedi ve camiadan destek istedi.

"Az önce istifa ettim"

Ben Kulüpler Birliği Vakfı'ndan istifa ettim. Fenerbahçe olarak kendi geleceğimizi çizmek zorundayız. O yüzden bu kararları aldım. Camiamıza da aklıselim davranmayı rica ediyorum. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz.

"Gerekirse alt lige düşeceğiz"

"Defalarca söyledik Türk futbolunda yaşananları. Bahisinden, şikesinden, haksız rekabetinden bas bas bağırıyoruz. Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz. Bu kararı aldığımızda alt lige düşmek söz konusu. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Bir sene oynarız çıkarız, herkes aklını başına alır. Yeter. Gerçek anlamda yeter. O yeterlerden değil söylediğimiz."