Bist 100
10.471,32 0%
DOLAR
32,86 0,28%
EURO
35,22 0,35%
ALTIN
2.438,53 -0,29%

Emine Erdoğan'dan Şule Yüksel Şenler Vakfı Kitap ve Kültür Günleri'ni ziyaret etti! Erdoğan'dan mesaj

Emine Erdoğan, Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen Şule Yüksel Şenler Vakfı Kitap ve Kültür Günleri'ni ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy'un da katıldığı etkinlikte Erdoğan, fuar alanındaki stantları gezdi ve kitaplara ilgi gösterdi.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 19:19
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 19:19

Emine Erdoğan'dan Şule Yüksel Şenler Vakfı Kitap ve Kültür Günleri'ni ziyaret etti! Erdoğan'dan mesaj

Emine Erdoğan'dan Şule Yüksel Şenler Vakfı Kitap ve Kültür Günleri etkinlik alanına ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen Şule Yüksel Şenler Vakfı Kitap ve Kültür Günleri etkinlik alanını ziyaret etti. Erdoğan'a bu ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eşi Pervin Ersoy ve Şule Yüksel Şenler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şahin Usta eşlik etti.

Fuar Alanını Gezdiler

Emine Erdoğan, fuar alanındaki stantları tek tek ziyaret ederek etkinliği yerinde inceledi. İlk olarak Şule&Şule Yayınları'nın standını ziyaret eden Erdoğan, bir kitap kapağında Şule Yüksel Şenler'in gençlik yıllarına ait fotoğrafını görünce "Ben onu hep öyle hatırlıyorum." dedi.

Afrika Kültür Evi ve İyilik Ödülü Sahibi ile Buluşma

Erdoğan, himayelerinde 2016 yılında kurulan Afrika Kültür Evi standında görevlilerle sohbet etti. Burundi'de, Türkiye'den gelen bağışlar sayesinde işitme engelliler için bir eğitim merkezi kuran ve Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Ödülü alan Bisibo Amani de etkinlikte Erdoğan ile bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. Erdoğan, Amani'ye "Bizden ülkenize çok selamlar." dedi.

Kitaplara Yoğun İlgi

Emine Erdoğan, çocuk gelişimi ve Filistin konulu kitaplarla yakından ilgilendi. Ayrıca yazar Alev Alatlı'nın kitaplarını inceledi ve hem kendisi hem de torunları için çok sayıda kitap ve oyun seti satın aldı. Yazarlardan kitapların yazım süreçleri hakkında bilgi alan Erdoğan, stantlarda hazır bulunan yazarlara kitaplarını imzalattı.

Şule Yüksel Şenler'in Doğum Günü Kutlaması

Şule Yüksel Şenler Vakfı, ünlü yazarın 29 Mayıs'taki doğum gününü zengin bir kültür etkinliği ile kutlamaya hazırlanıyor. Şenler'in kalemiyle verdiği özgürlük mücadelesinin ve örnekliğinin yeni nesillere anlatılması amacıyla düzenlenen Kitap ve Kültür Günleri, 27 Mayıs'a kadar çocuk etkinlikleri, atölye çalışmaları, söyleşiler, paneller, kitap fuarı ve imza günleri ile devam edecek.

Emine Erdoğan'ın Mesajı

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şule Yüksel Şenler’in anısının ve mirasının yaşatıldığını belirterek şunları söyledi: "Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen 'Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri' de onun kalemiyle verdiği mücadelenin ve bu alandaki örnekliğinin yeni nesillere anlatılması için hayata geçirilen güzel örneklerden bir tanesi. Şenler'in izinde, kitabın ve kültürün ışığında gerçekleştirilen fuarı, çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm İstanbulluların ziyaret etmesini temenni ediyorum."