Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Diz ağrısını tarihe karıştıran kür! İlk denemede ağrıdan eser bırakmıyor

Dizdeki sıvı azalmaya başlayınca aşınma ve yıpranma meydana gelir ve eklemi hareket ettirdiğinizde ağrı oluşur. Dizlerinde sıvı kaybı olan kişiler yürüme, merdiven çıkma, yüksekliğe çıkma gibi önemli günlük aktiviteleri gerçekleştirmekte zorluk çekerler. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, dizlerde meydana gelen sıvı kaybıyla mücadelede doğal yöntemleri anlattı.

Yayın Tarihi: 28.01.2024 22:46
Güncelleme Tarihi: 28.01.2024 22:46

Diz ağrısını tarihe karıştıran kür! İlk denemede ağrıdan eser bırakmıyor

Dizdeki sıvı kaybı hasta görüntüleme ve kan testleri ile belirlenebilir. Görüntüleme testleri MRI, X-ışınları ve ultrasonu içerir. Son yıllarda kullanımı giderek artan ultrason, dizdeki tüm dokuları görüntüleyebildiği için MR'dan daha kullanışlıdır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, dizlerdeki sıvı kaybını tedavi etmek için kullandığı doğal ilaçları aktardı.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, diz dehidrasyonunun en etkili doğal ilacının bamya tohumları olduğunu belirterek "Akşam yarım bardak suya 9 adet bamya çekirdeği ekleyin ve ertesi sabah suyu için. Daha sonra 9 adet bamya tohumunu tablet halinde yutun. Bunu kahvaltıdan 20 dakika öncesinde yapın. Bu tedaviyi 3 ay boyunca kullanın." diye konuştu.

Diz ağrısını tarihe karıştıran kür

Prof. Dr. Saraçoğlu, diz ağrılarına karşı uyguladığı tedaviyi şöyle aktardı:

"Bir cezveyi bir bardak suyla doldurun ve kaynatın. Daha sonra bir çay kaşığı ebegümeci ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte bekletin. Ateşten alın ve hala sıcakken süzün. Daha sonra soğumaya bırakın. Bu kürü 15 gün günde iki kez tüketin. Dizlerinizden su kaybını önlemek için düzenli, dengeli beslenmeli ve bol miktarda egzersiz yapmalısınız. Bisiklete binmek dizlerinize de iyi gelir.

Ayrıca fizik tedavi ve doktor kontrolünde ilaç tedavisi uygun tedavilerdir."