Muğla'nın Datça ilçesinde, turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat süreci başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalarına giden üreticiler, traktör yardımıyla topraktan sökümünü yaptıkları patatesleri dikkatlice arındırarak selelere yerleştiriyor. Elde edilen bu değerli ürünler, ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.
Patates üreticisi Hasan Harıpcı, Türkiye’nin ilk turfanda patatesinin Datça'da yetiştiğini ifade etti. Harıpcı, deniz kenarında 25 dönümlük bir araziye patates ektiklerini aktararak, bu yılki mahsullerinden memnun olduklarını dile getirdi. “Dönümde 4-5 ton ürün almayı hedefliyoruz. Günlük yaklaşık üç araba patatesi Denizli ve İzmir'deki hallere gönderiyoruz. Hasat işlemi mayıs sonuna kadar devam edecek.” şeklinde konuştu.
İzmir'den gelen toptancı İsmail Güler ise, Datça'dan aldıkları turfanda patatesleri tarladan yükleyerek İzmir’e götürdüklerini ve orada satış faaliyetlerinde bulunduklarını belirtti.
Datça'da yaklaşık 2 bin dönümlük alanda patates üretimi gerçekleştirilmekte, bu süreç yerel ekonomi için büyük bir öneme sahiptir.
Muğla'nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor. Sabah erken saatlerden itibaren tarlalara gelen üreticiler, traktör yardımıyla sökümünü yaptıkları patatesleri topraktan arındırıp selelere alıyor. Ürünler, buradan ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.
Muğla'nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor. Sabah erken saatlerden itibaren tarlalara gelen üreticiler, traktör yardımıyla sökümünü yaptıkları patatesleri topraktan arındırıp selelere alıyor. Ürünler, buradan ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.