Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,56 0,21%
EURO
35,02 0,41%
ALTIN
2.426,64 0,01%

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 1,5 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle bir araya geliyor. İlk toplantıda, İran-İsrail gerilimi, terörle mücadele, Irak ziyareti ve ekonomi programları gibi önemli konular ele alınacak.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 20:43
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 20:43

 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanıyor

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin ardından ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündemi yoğun.

En Sıcak Gündem: İran-İsrail Gerilimi

Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği, Kabinenin en önemli gündem maddelerinden biri olacak. İran ve İsrail arasındaki gerilimi azaltmak için Türkiye'nin yapabilecekleri masaya yatırılacak.

Terörle Mücadele

TSK'nın özellikle Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonlarının kapsamını bu yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Kabine toplantısında bu operasyonlar ve terörle mücadeledeki faaliyetler hakkında değerlendirmeler yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta 22 Nisan'da Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu önemli ziyaret öncesinde Türkiye'nin hazırlıkları da Kabine toplantısında konuşulacak konular arasında yer alıyor.

OVP'de Son Durum

Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum ele alınacak. Toplantıda ekonomi programlarına ilave tedbirlerin alınmasına ilişkin görüşmeler yapılması bekleniyor.

Diğer Konular:

Ekonomik durum ve gündemdeki son gelişmeler

Dış politika ve uluslararası ilişkiler

Yerel yönetimlerle koordinasyon

Kanun tasarrufları ve düzenlemeler

Kamu yatırımları ve projeler

Kabine toplantısında alınan kararlar kamuoyuna açıklanacak.