Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,18 -0,1%
EURO
35,13 -0,12%
ALTIN
2.460,45 0,2%

Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB'yi ihmalle suçladı!

111 iş makinesinin hizmete alınmasına ilişkin DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’nde konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 16:03
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 16:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB'yi ihmalle suçladı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığı’nda düzenlenen DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’nde konuşma yaptı. 

Program kapsamında 111 iş makinesinin hizmete alınmasına dair tören düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) ihmalle suçladı. Karadeniz’de 13 bölgede risk azaltma faaliyetlerinin başlatıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, derelerde temizlik ve ıslak çalışmalarına hız verildiğini belirtti. Bu kapsamda yoğun yağış dönemleri başlamadan gerekli tedbirlerin hayata geçirileceğini ekledi. Görevlerinin her türlü tedbiri almak olduğunu kaydeden Erdoğan, ardından Beşiktaş’ta ve Antalya’da yaşananlardan örnek vererek İBB’yi suçladı. 

İstanbul’daki bir parkta güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle 5 yaşındaki bir çocuğun su dolu çukurda can verdiğini anımsatan Erdoğan, Beşiktaş’taki 29 işçinin hayatını kaybettiğini de hatırlattı. “Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı” diyen Erdoğan yaşanan yangınla ilişkili İBB’yi suçladı. 

6 Şubat depremlerinde yaşananları örnek vererek devlet kurumlarına karşı linç kampanyası yürütüldüğünü ifade eden Erdoğan, depremlerin ülke açısından kırılma noktası olduğunu söyledi. Muhalefetin eleştirilerine rağmen TOKİ evlerinin anlının akıyla çıktığını ifade eden Erdoğan, gereken tedbirlerin alınmasına dikkat çekti.